MindRelease

Hypnotherapie en Levenscoaching

Hypochondrie

Bang om ziek te worden
Z

Heb ik een ernstige ziekte.

Ik voel me zo duizelig en naar.

Z

Voel ik hier een knobbeltje.

Het zal toch niet iets ernstigs zijn.

Z

Gisteren gezien op tv.

Ik heb dezelfde verschijnselen.

Z

Heb ik het aan mijn hart.

Ik voel regelmatig steken.

Er is een blijvende oplossing

Herken je dit?
Mensen met hypochondrie denken steeds dat ze een ernstige ziekte hebben, terwijl er medisch niets te vinden is dat daarop wijst. Hypochondrie is een angststoornis.
Wat zijn de verschijnselen van hypochondrie?

Door de hypochondrie let u voortdurend op uw eigen lichaam en voelt daardoor van alles. U ziet allerlei gewone lichamelijke verschijnselen (zoals een steek, jeuk of kramp, hoofdpijn of een droge mond)  als teken van een ernstige ziekte. Lichamelijke klachten zijn al gauw reden voor angst en paniek.

Ook als een dokter u goed nakijkt en niets vindt, blijft de angst voor een ernstige ziekte aanwezig of komt na korte tijd terug. Het is bijna niet mogelijk om u gerust te stellen. U zoekt heftig naar geruststelling. Dat kan de angst voor een ernstige ziekte juist in stand houden of versterken.

Op momenten dat de angst overheerst kunt u de volgende klachten krijgen:

 • hartkloppingen, transpireren, koude rillingen, duizeligheid, beven;
 • benauwdheid, een vervelend gevoel op de borst;
 • tintelingen of een doof gevoel in handen en/of voeten;
 • droge mond, misselijkheid, maagklachten, braken of diarree;
 • hoofdpijn, rood worden, flauwvallen;
 • het gevoel niet meer te weten wie of waar u bent;
 • het gevoel dat u de controle over uzelf verliest, gek wordt of doodgaat.

De manier waarop iemand met angstgevoelens en lichamelijke klachten omgaat, lijkt voor een deel ook aangeleerd. Opvoeding en ervaringen uit het verleden spelen hierbij een rol.

Angst veroorzaakt lichamelijke verschijnselen die de angst voor een ernstige ziekte weer kunnen versterken. Wanneer de angst en de klachten elkaar versterken, kunt u in paniek raken.

Sommige mensen hebben meer kans op een angststoornis als hypochondrie. Bijvoorbeeld:

 • mensen die alleen wonen
 • mensen zonder werk
 • mensen met weinig inkomen
 • mensen met een lagere opleiding
 • mensen die depressief zijn (geweest)
 • mensen met een verslavingsprobleem
 • mensen die een hele heftige gebeurtenis hebben meegemaakt (psychotrauma)

Het is niet altijd duidelijk of de angststoornis de oorzaak of het gevolg is van de bovenstaande punten. U kunt bijvoorbeeld hypochondrie krijgen doordat u alleen woont. Maar u kunt ook alleen gaan wonen, omdat u hypochondrie heeft.

Wil jij je ook goed voelen en overal weer naar toe kunnen?

Natuurlijk weet je dat het allemaal nergens op slaat waar je last van hebt. Bewust weet je dat je normaal en gezond bent, maar je lichaam reageert er anders op. Je bent de controle over je brein en je lichaam kwijt geraakt.

Zorg voordat u naar ons toekomt, dat het medisch helemaal uitgesloten is dat u een ziekte heeft.

Door onze formule toe te passen, zul je al zeer snel merken dat jij je anders gaat voelen. Je lichaam reageert niet meer op je angst en je zult merken dat de angst dan vanzelf verdwijnt. 

* We gaan terug naar de bron om jouw probleem bij de kern aan te pakken.

* In meestal 1 sessie heb jij de controle weer terug.

* Binnen drie weken is de spanning en het nare gevoel in je lichaam verdwenen.

* We leren je hoe jij je brein in de toekomst vrij van angsten kunt houden.

Wat onze klanten vertellen...

Neem niet direct van ons aan wat we vertellen, dit is wat onze klanten vertellen.

Willem (bang voor ernstige hartziekte)

Ik was ervan overtuigd dat ik aan een ernstige hartziekte lijdt. Dit is gekomen na de geboorte van ons eerste kind. ‘Het heeft mijn hele leven beheerst. Ik was er van overtuigd dat ik  niet oud zou worden.

De gedachte dat op elk moment mijn hart het kon begeven.Het begon heel geleidelijk, met een pijntje hier of daar. Je gaat dan op het internet kijken wat het kan zijn en ja dan begint het circus. Ik voelde een druk op de borst, met een uitstraling naar de linkerarm en naar de kaken. Ik was doodsbenauwd voor een hartaanval. De angst verdween nooit langer dan een paar weken. Ik hoefde maar een klein hartklopje te voelen of ik dacht: zie je wel, het gaat fout met me.

Na 1 sessie bij mindrelease voelde ik me direct beter. Ik kon weer mountenbiken, wat ik niet meer ging doen omdat ik het dan voelde. Ik voelde me vrij. Na ongeveer 10 maanden zag ik op de tv voetballers die ineens in elkaar storten. Oeps ik voelde het weer terug komen. Johan gebeld en ik kon direct komen en na een sessie van ongeveer een uur was het vertrouwde gevoel weer terug.

Johan bedankt voor de sessies en mocht het nog een keer terugkomen dan weet ik dat ik direct terug moet komen voor een losse sessie en het is weer verdwenen.

Willem

Wil jij investeren in jouw gezondheid?

Op dit moment wordt jouw leven beheerst door de angst dat je een ernstige ziekte onder de lede hebt. Het geeft vaak een druk op de relatie en je merkt als je kinderen hebt dat je met hen ook niet vrij kan omgaan. Wordt je leven beheerst door schuldgevoel en ben je regelmatig boos op jezelf?

Er is een moment in je leven geweest dat je hier allemaal niet over nadacht. Dat je gewoon overal naar toe kon en dat het niets uitmaakte of er iemand in je omgeving ziek zou zijn. Je kon genieten van het leven en je lichaam en geest waren vrij.

Met MindRelease Persoonlijke Hypnose kunnen we je weer terug zetten in de oude stand. Door middel van hypnose kunnen we de “mindset” weer instellen hoe je lichaam en geest normaal hoort te werken. Je krijgt hierdoor steeds meer zelfvertrouwen. En je ervaart vrijheid.

Wil je nog een stapje verder dan hebben we MindRelease Persoonlijke Coaching we gaan dan nog een stapje verder. We zetten niet alleen de “mindset” in de juiste stand. We gaan ook kijken of er in het verleden zaken moeten worden opgelost en we gaan je een gereedschaps koffer meegeven waardoor je jezelf kunt beschermen in de toekomst.

Wij zorgen ervoor dat het voor iedereen betaalbaar is.

Een goede personal fitness of tennis coach kost ook al snel € 125,- per uur en hoeveel trainigen heb je nodig? Wij hebben meestal 1 tot maximaal 2 trainingen nodig. Veel instituten die angsten behandelen hebben een groepsprogramma en hier betaal je al snel € 995,- voor en rekenen ongeveer €  1750,- per sessie van 2,5 uur voor een persoonlijke training. Wij geven alleen maar persoonlijke trainingen, omdat wij er van overtuigd zijn dat iedereen anders is en heeft dus ook een andere aanpak nodig. 

Ben jij bereid om in jezelf te investeren?

Lid van:

Meest gestelde vragen:

Wat is hypnose precies?

Hypnose is en veranderde bewustzijn staat. In deze staat accepteert het onderbewuste brein suggesties die jij zelf intrinsiek voor 100% wilt veranderen. Doordat het zeer moeilijk is om zelf het onderbewuste brein te veranderen gebruiken we hypnose.

 

Hypnose is volledig veilig mits het door een professional wordt beoefend. Veel therapeuten hebben een praktijk naast hun gewone werk. MindRelease werkt vanaf 1997 full time, wij weten waar we over praten.

 

Wij hebben een filmpje gemaakt over hypnose klik hier.

Ik heb al zoveel gedaan, waarom zou dit wel werken?

Veel therapieën werken niet in het onderbewuste brein, dus zal er nauwelijks iets veranderen. Doordat onze therapie niet te vergelijken is met andere therapieën zal je hier wel direct verschil merken.

 

Hypnose is een onderdeel van de sessie, dus wij doen meer als de reguliere hypnotherapeut. Wij zijn 10 jaar bezig geweest om onze therapie kort en doeltreffend te maken.

 

De tweede belangrijkste oorzaak als een therapie niet aanslaat is dat je er zelf niet genoeg voor doet. Als je de gedachten hebt dat de therapeut alles moet doen, dan kun je blijven proberen dan verandert er niets. De verandering zit namelijk in jezelf. Hier zul je ook hard voor moeten werken. Jij wil verplaatsen in het leven en wij leveren jou de auto wat belangrijk is anders kun je geen grote afstanden verplaatsen. Jij moet wel zelf de auto starten en wegrijden, anders blijf je staan.

 

Wij zorgen ervoor dat het interne systeem veranderd en jij krijgt de tools om dit te onderhouden. Ben je bereid om hier alles voor te doen, dan zul je merken dat jij snel je vrijheid weer terug krijgt.

Gratis Workshop Zelfhypnose

Zelfhypnose is geen hocus pocus, geen Arabische fakirs of zweverig gedoe, het is een uiterste concentratie van de geest. Bijkomend voordeel is dat je je geest wat kunt sturen en dit kan weer gevolgen hebben voor je humeur, je eetgedrag en je toegankelijkheid. De kracht van de geest kan je doelen net iets dichterbij halen.

Een prettig neveneffect van (zelf)hypnose is dat je automatisch totaal kunt ontspannen, wat bij lang niet iedereen vanzelfsprekend is.

Doe het wel bewust en serieus of doe het niet…

Lid van:

Ondanks het feit dat MindRelease zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van onze site kan MindRelease niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden verleend. Onze algemene voorwaarden staan op het contract als u een consult bij MindRelease aangaat.