MindRelease

Hypnotherapie en Levenscoaching

Examenvrees

Bang voor examens en testen
Z

Ik slaap slecht.

Als ik over mijn examen denk.

Z

Rij examen C.B.R.

Wat kan er allemaal gebeuren.

Z

Ik wordt ziek tijdens het examen.

En ben bezig wanneer het voorbij is.

Z

Ik kan niet meer helder denken.

Zo verpest ik mijn examen straks.

Er is een blijvende oplossing

Herken je dit?

Er zijn maar weinig mensen die het fijn vinden om op examen te gaan. De meeste mensen zijn gespannen voor een examen en dat komt de prestatie meestal ten goede.

Het wordt een ander verhaal als jij pure angst hebt voor een examen, jouw lichaam blokkeert, je krijgt een black out tijdens een mondeling examen en hierdoor presteer je minder als je zou kunnen. Ook kan examenvrees ervoor zorgen dat je lichamelijke klachten krijgt zoals: hartkloppingen, maag- en darmklachten, hyperventilatie, misselijkheid en ziek. Herkent je een van deze angsten of reacties van jouw lichaam dan wordt het tijd om hier iets aan te doen.

Als je examenvrees niet aanpakt dan gaat dit niet alleen ten koste van jouw leerprestaties, maar ook jouw interne denkpatroon gaat in de negatieve stand staan. Denk hierbij aan: “Ik kan toch niets”, “de anderen zijn toch beter dan ik ben”, “ze zullen mij wel slecht vinden”.

Veel mensen zijn gewoon ziek van de stress die een examen met zich meebrengt en elke keer moeten ze zich weer opladen. Ook wordt de stress verergerd als je nadenkt over de gevolgen van zakken, zoals: “Het hele jaar is mislukt”, “Moet ik een andere studie kiezen”, “Hoe gaan mijn ouders reageren”.

Sommige mensen kunnen tijdens het rijexamen van het c.b.r. niet meer helder denken en zakken telkens, terwijl ze de kunde hebben om goed auto te rijden. Tijdens het examen raken ze zo in de stress, zodat ze er zo snel mogelijk van af willen zijn.

Wil jij je ook goed voelen en gewoon examen kunnen doen?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij je leerstof goed beheerst, anders maak jij jezelf wijs dat je examenvrees hebt maar je beheerst gewoon niet de stof.

Heb je echt last van examenvrees, dan weet je dat het allemaal nergens op slaat waar je last van hebt. Bewust weet je dat je normaal en gezond bent, maar je lichaam reageert er anders op.

Je bent de controle over je brein en je lichaam kwijt geraakt.

Door onze formule toe te passen, zul je al zeer snel merken dat jij je anders gaat voelen. Je lichaam reageert niet meer op je angst en je zult merken dat de angst dan vanzelf verdwijnt. Zodat jij weer gewoon met gezonde spanning kan deelnemen aan jouw examen of test.

* We gaan terug naar de bron om jouw probleem bij de kern aan te pakken.

* In meestal 1 tot 2 consulten heb jij de controle weer terug.

* Binnen drie weken is de spanning en het nare gevoel in je lichaam verdwenen.

* We leren je hoe jij je brein in de toekomst vrij van angsten kunt houden.

Wat onze klanten vertellen...

Neem niet direct van ons aan wat we vertellen, dit is wat onze klanten vertellen.

Beste Johan,

Naar aanleiding van de hypnosessie vorige week vrijdag 19 juni 2015, had ik u beloofd de uitslag van mijn presentatie (afstudeerverdediging) en mijn toets te laten weten.
Bij deze wil ik dat dan ook graag doen.
Afgelopen maandag had ik mijn verdediging. Ik was gezond gespannen, met name de dagen voorafgaand aan de presentatie was ik erg rustig.
Met (eindelijk) zelfvertrouwen begon ik de verdediging en ik was ontzettend trots na mijn presentatie. Het verhaal liep goed ondanks dat ik expres niets had ingestudeerd.
Daarna kreeg ik een slagveld van vragen om mijn oren, ook hier liet ik me niet uit het veld slaan en ik was zeker van mijn zaak!
Ongelofelijk blij was ik dan ook toen ik weer het lokaal in mocht komen nadat mijn docenten overleg hadden gehad en hoorde dat ik een 8,5 had gekregen voor mijn presentatie.
Dat had ik nooit durven dromen, zo’n geweldig punt, vooral omdat drie studenten voorafgaand aan mij het allen niet gered hadden.
Het eerste wat binnen was, wat een opluchting.
Ook de dagen voorafgaand aan de toets, was ik erg rustig (bijna beangstigend haha..). Het uur voor de toets kreeg ik toch behoorlijk wat zenuwen,
van deze toets hing nu immers alles af.
Gelukkig wist ik mezelf te blijven focussen en kon ik helder blijven denken, ik kende de theorie, dat ging ik nu laten zien!
Gistermiddag kreeg ik meteen de uitslag van de toets, dit in verband met de diploma uitreiking begin juli, alle cijfers moesten uiterlijk vandaag bekend zijn mocht ik hierbij aanwezig mogen zijn.
Rond half 3 kreeg ik hét mailtje, ik wist bij de “tring” van mijn telefoon al, dit is hét mailtje.
Met bonzend hart opende ik de mail en ik begon meteen te scannen, alleen maar gefocust op een cijfer dat ergens zou moeten staan.
Zelfs had ik over de zin “je bent geslaagd” heen gelezen, het enige wat ik onderaan de mail zag staan “6,4”.
Nog steeds kan ik het niet geloven, maar het is naar 4 jaar strijd gelukt, ik ben GESLAAGD!
Graag wil ik u heel hartelijk bedanken voor de tijd die u vorige week genomen hebt om mij te helpen, zoals u bovenstaand kunt lezen is dit voor mij van wezenlijk belang geweest.
Ik merk het niet alleen aan het feit dat ik nu een goede presentatie heb neergezet een éindelijk mijn toets heb gehaald na de zesde poging,
ook in het dagelijks leven merk ik gewoon dat ik op alles veel rustiger reageer, me minder druk maak en mezelf niet continu van alles verwijt.

Nogmaals, heel hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Lieke

Lieke

En daar is dat ene moment dan, de nacht voor je rij examen. De meeste zijn super zenuwachtig en kunnen niet slapen.
Hier had ik allemaal geen last van dankzij een eerdere sessie van Johan.

Zelfs die ochtend was ik nauwelijks zenuwachtig.
Eenmaal gestart met mijn examen was het begin even spannend. Hoe werkt het? Weet je wel genoeg? Zal het lukken?
Gelukkig begonnen we rustig. Dit komt mede door de keuze voor een faalangst-examen. Erg fijn!
Ik kon even wennen en mijn zenuwen omzetten in autorijden, aan de hand van mijn onbewuste.
Het examen ging goed. Ik was aan het rijden en voor ik het wist was mijn examen al weer afgelopen en liepen we terug naar de examentafel. Ik hoorde meteen dat ik was geslaagd. SUPER!

Kortom:
Toen ik begon met rijlessen had ik veel last van slapenloosheid, angst en het idee dat het me niet zou lukken, maar samen met Johan is het me gelukt!
Ik heb mijn theorie en praktijk in één keer gehaald.

Bedankt Johan.
Groetjes,
Kim

Kim

Wil jij investeren in jouw gezondheid?

Op dit moment wordt jouw leven beheerst door examenvrees.

Doordat wij werken in het onderbewuste kunnen we de koppeling weghalen die jou examenvrees veroorzaakt. Bewust zult je snappen “ik moet me niet druk maken en het slaat nergens op”, maar dit is een onderbewust proces, jouw bewuste geheugen heeft hier geen invloed op. Dit merk je doordat jouw lichaam anders reageert op een examen.

Wat doen we tijdens een sessie examenvrees:

1. Zorgen dat de examenvrees weg is of sterk verminderd.
2. Zelfvertrouwen laten toenemen.
3. Eventueel blokkades uit het verleden wegnemen.

 

Met MindRelease Persoonlijke Hypnose kunnen we je weer terug zetten in de oude stand. Door middel van hypnose kunnen we jouw “mindset” weer instellen hoe je lichaam en geest normaal hoort te werken. Je krijgt hierdoor steeds meer zelfvertrouwen. En je ervaart vrijheid.

Wil je nog een stapje verder dan hebben we MindRelease Persoonlijke Coaching we gaan dan nog een stapje verder. We zetten niet alleen de “mindset” in de juiste stand. We gaan ook kijken of er in het verleden zaken moeten worden opgelost en we gaan je een gereedschaps koffer meegeven waardoor je jezelf kunt beschermen in de toekomst.

Wij zorgen ervoor dat het voor iedereen betaalbaar is.

Een goede personal fitness of tennis coach kost ook al snel € 125,- per uur en hoeveel trainigen heb je nodig? Wij hebben meestal 1 tot maximaal 2 trainingen nodig. Veel instituten die angsten behandelen hebben een groepsprogramma en hier betaal je al snel € 995,- voor en rekenen ongeveer €  1750,- per sessie van 2,5 uur voor een persoonlijke training. Wij geven alleen maar persoonlijke trainingen, omdat wij er van overtuigd zijn dat iedereen anders is en heeft dus ook een andere aanpak nodig. 

Omdat wij zoveel mogelijk mensen willen helpen met hun probleem hebben we ervoor gezorgd dat het betaalbaar is voor iedereen.

Ben jij bereid om in jezelf te investeren? 

Lid van:

Meest gestelde vragen:

Wat is hypnose precies?

Hypnose is en veranderde bewustzijn staat. In deze staat accepteert het onderbewuste brein suggesties die jij zelf intrinsiek voor 100% wilt veranderen. Doordat het zeer moeilijk is om zelf het onderbewuste brein te veranderen gebruiken we hypnose.

Hypnose is volledig veilig mits het door een professional wordt beoefend. Veel therapeuten hebben een praktijk naast hun gewone werk. MindRelease werkt vanaf 1997 full time, wij weten waar we over praten.

Wij hebben een filmpje gemaakt over hypnose klik hier.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

MindRelease is een snel werkende methode ongeveer 80% van de mensen hebben maar 1 of 2 sessies nodig. Dit klinkt misschien onmogelijk, maar dit komt omdat de meeste therapieën gebaseerd zijn op het veranderen van het bewuste geheugen. Het veranderen van het bewuste geheugen is lastig en duurt vaak erg lang. Daarom zit je bij een psycholoog vaak jaren te praten. En natuurlijk snap je bewust dat je probleem nergens op slaat, maar het lichaam reageert anders.

Doordat wij voornamelijk in het onderbewuste geheugen werken zitten we direct in het gebied waar het probleem zit. In het onderbewuste brein zitten ons gewoontes, emoties en het mechanisme dat ons wil beschermen tegen gevaar. Hier zitten vaak de problemen, waarom het lichaam niet meer of juist overdreven reageert.

Er zijn maar weinig therapieën waar je direct verandering zult merken, dus bij MindRelease voel je direct dat je op de goede weg zit. Dit scheelt veel geld en frustratie.

Ik heb al zoveel gedaan, waarom zou dit wel werken?

Veel therapieën werken niet in het onderbewuste brein, dus zal er nauwelijks iets veranderen. Doordat onze therapie niet te vergelijken is met andere therapieën zal je hier wel direct verschil merken.

Hypnose is een onderdeel van de sessie, dus wij doen meer als de reguliere hypnotherapeut. Wij zijn 10 jaar bezig geweest om onze therapie kort en doeltreffend te maken.

De tweede belangrijkste oorzaak als een therapie niet aanslaat is dat je er zelf niet genoeg voor doet. Als je de gedachten hebt dat de therapeut alles moet doen, dan kun je blijven proberen dan verandert er niets. De verandering zit namelijk in jezelf. Hier zul je ook hard voor moeten werken. Jij wil verplaatsen in het leven en wij leveren jou de auto wat belangrijk is anders kun je geen grote afstanden verplaatsen. Jij moet wel zelf de auto starten en wegrijden, anders blijf je staan.

Wij zorgen ervoor dat het interne systeem veranderd en jij krijgt de tools om dit te onderhouden. Ben je bereid om hier alles voor te doen, dan zul je merken dat jij snel je vrijheid weer terug krijgt.

Worden jullie sessies vergoed door het ziekenfonds?

Wij zijn erachter gekomen dat als mensen het helemaal zelf moeten betalen dat de sessies beter werken. Het is een investering in jezelf en je moet daar zelf 100% achter staan. Als je alleen van je probleem af wilt omdat je € 30,- vergoed krijgt, dan is dit volgens ons een verkeerde motivatie.

Daarom hebben we besloten om niet samen te werken met verzekeraars. Ook willen we maximale tijd geven aan onze cliënten en niet gebonden zijn aan de tijden en methoden die ons opgelegd worden.

Onze methodes hebben direct resultaat, dus je ziet direct hoe waardevol je investering is.

Gratis Workshop Zelfhypnose

Zelfhypnose is geen hocus pocus, geen Arabische fakirs of zweverig gedoe, het is een uiterste concentratie van de geest. Bijkomend voordeel is dat je je geest wat kunt sturen en dit kan weer gevolgen hebben voor je humeur, je eetgedrag en je toegankelijkheid. De kracht van de geest kan je doelen net iets dichterbij halen.

Een prettig neveneffect van (zelf)hypnose is dat je automatisch totaal kunt ontspannen, wat bij lang niet iedereen vanzelfsprekend is.

Doe het wel bewust en serieus of doe het niet…

Lid van:

Ondanks het feit dat MindRelease zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van onze site kan MindRelease niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden verleend. Onze algemene voorwaarden staan op het contract als u een consult bij MindRelease aangaat.