Selecteer een pagina

#Me Too

Rond oktober 2017 barstte de discussie over seksueel misbruik hevig los. Social Media barstte uit zijn voegen doordat er veel bekentenissen werden gedaan door mannen en vrouwen die hetzelfde meegemaakt hadden. In de media verscheen de tag ‘MeToo’ of #MeToo. Maar hoe komt het nu dat de discussie over seksueel misbruik in alle hevigheid losbarstte?

Seksueel misbruik

Het begon allemaal met een artikel over Harvey Weinstein die door meer dan tien vrouwen beschuldigd werd van seksueel wangedrag. Hierdoor werd er een kettingreactie op gang gezet. En het ene schandaal volgde het andere op. Acteur Kevin Spacey, onder andere bekend van de hitserie House of Cards was de volgende die beschuldigd werd van seksueel misbruik. En zo kwamen vele slachtoffers van seksueel misbruik met hun verhaal naar buiten.

#Me Too werd een begrip en zelfs in Nederland volgde het ene schandaal het andere op.

Blauwe Maan

Blauwe maan is een hulpverlening organisatie die sinds de #Me Too hype de aanvragen ziet verdrievoudigen. Ook MindRelease in Kaatsheuvel ziet de hulp aanvragen voor seksueel misbruik flink stijgen. Steeds meer mensen durven er nu mee naar buiten te komen en voelen zich sterk. De meeste mensen die hulp vroegen waren mensen die in hun jeugd vaak langdurig seksueel misbruikt zijn, meestal door familie of bekende kennissen. Nu zie je vooral de mensen naar buiten komen die seksueel misbruik hebben ervaren op hun sportclub, studenten vereniging, op hun werk en tijdens het uitgaan.

Waarom praten niet de oplossing is bij seksueel misbruik

De meeste hulpverleners gebruiken nog steeds therapie waarbij er alleen met het slachtoffer wordt gepraat. Ze gaan mee met hun tijd mee en doen het tegenwoordig ook via de chat. Als eerste stap is dit natuurljk fantastisch, dat de slachtoffers van seksueel misbruik een vertrouwens persoon hebben, waar ze hun soms jaren verstopte verhaal kwijt kunnen. Dit is de eerste stap in het verwerkingsproces. Maar waarom wordt er door vele hulpverleners alleen aandacht besteed aan het bewuste brein.

Ik denk omdat ze dat geleerd hebben en zich ook binnen deze lijnen mogen bewegen. Maar als alleen maar het bewuste brein behandelt, dan ben je er meestal nog niet. Deze vorm van therapie duurt vaak jaren maar lost vaak niet alles op. Als je contact kunt krijgen met je onderbewuste brein, dan heb je de oplossing die snel en krachtig werkt.

In je onderbewuste brein wordt namelijk alles opgeslagen, hier zit jouw lange termijn geheugen in, jouw gewoontes,  jouw emoties en het onderbewuste geheugen beschermt je tegen herhaling. Daarom voel jij je vaak naar als jij je in een soort gelijke situatie terecht komt. Jouw onderbewuste brein herkent de situatie en koppelt er een emotie aan vast.

Dus wil je van je verleden verlost worden, dan moet je dus op deze harde schijf zijn (het onderbewuste geheugen). In het onderbewuste geheugen kun je de emotie loskoppelen van de situatie. Dat wil zeggen je vergeet de situatie niet, maar de emotie die eraan gekoppeld is die verdwijnt en dan voel je je weer goed. Je krijgt weer zin in je leven en je zult van slachtoffer veranderen in iemand die klaar is om de toekomst in te gaan.

Praten is een goede eerste stap. Maar vervolgens zit de echte oplossing in het onderbewuste geheugen, waar je dus met hypnose en breintraining toegang tot krijgt. Middels deze therapie kun je oude informatie vervangen door nieuwe informatie. Ben jij ook slachtoffer van seksueel misbruik, neem dan contact op met MindRelease en we leggen je uit hoe je snel en effectief weer je leven kunt oppakken.

 

Contact