Deze mensen gingen je voor…

Iedereen is bijzonder en heeft zijn eigen ervaring.

Lees hoe zij MindRelease hebben ervaren.

 

Debbie (Rijangst)

Hoi Johan,

Vanmiddag ben ik een heel aantal 80 kilometer wegen gaan rijden en dat ging heel goed.
Het was voor het eerst dat ik niet zenuwachtig ben geweest op geen enkele weg.
Op de terugweg een stuk autoweg genomen Urmond-Beek en Beek-Stein beide met de cruise control aan en dat ging ook goed!
Groetjes Debbie

Magriet (Hoogtevrees)

Na mezelf jarenlang in de weg te hebben gezeten door mijn hoogtevrees, uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij MindRelease.

Na twee sessies de grote test gehad tijdens het beklimmen van enkele bergen in Zuid Afrika. Grote hoogtes en steile, smalle paadjes blijven spannend, maar absoluut te doen.

Mijn keel werd niet meer dicht geknepen en ik heb overal de top behaald.

Gedurende de wandelingen was er een bepaalde alertheid maar geen paniek en na afloop was er uiteraard een ongelooflijke trots en opluchting!

Hennie (Hoog gevoelig, daardoor moeite om in het leven te staan)

Mijn ervaring met Mindrelease.

Mijn naam is Hennie van Daalen en ben na een zoektocht van een jaar of 4 erachter gekomen waar ik psychische problemen mee had.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was dan anderen, ben dan ook in mijn kinderjaren vaak gepest, je vraagt je dan af waarom ik het slachtoffer ben van pesterijen, er is zelfs een tijd geweest dat dat pestgedrag door ging in mijn twintiger jaren onder collega’s. maar je probeert er het beste van te maken je leeft je leven.

Het is gelukkig niet altijd kommer en kwel geweest, ik heb ook mooie jaren gekend. Maar soms komen die nare gevoelens weer de kop op steken en probeerde ik die weg te drukken door keihard te werken en het te negeren.

Als je nog jong bent heb je ook de energie om telkens weer dat gevecht met jezelf aan te gaan, maar als je de 55 jaar gepasseerd bent en de kinderen zijn het huis uit of dan wel leven ze hun eigen leven, dan verdwijnt de energie en heb je er ook geen zin meer in om steeds maar weer het gevecht met jezelf aan te gaan. Dus zo begon de zoektocht met de vraag wat is er nu aan de hand met mij.

Na heel wat gegoogeld ben ik er achter gekomen wat het nu is. HSP wordt het genoemd Highly Sensitive Person. En nee het is geen aandoening maar een karakter eigenschap waar een op de vijf mensen mee te kampen heeft, de een in meer of minder maten dan de anderen. HSP is ook wetenschapelijk bewezen, je hebt dan een overprikkeld zenuwen en hersens stelsel en kan signalen waar veel mensen bij elkaar zijn niet meer filteren. Je raakt dan verwart en over vermoeit en het enige dat je dan wil is rust en wil je even alleen zijn.

Dan heb je eenmaal bij jezelf de diagnose gesteld dat je HSPér bent en probeer je daar dan vanaf te komen.

Na vele behandelingen door verschillende therapeuten en psychologen kom je erachter dat niets helpt en probeer je de problemen die je hebt te ontlopen, zoals het vermijden van drukke omgevingen waar veel mensen bij elkaar zijn.

Zo heb ik een baan die voornamelijk zich afspeelt in de buitendienst en zo nu en dan op kantoor moet zijn. maar dat op kantoor zijn is een ramp voor mij als HSPér. Hierdoor en dat sluipt er heel langzaam in probeer je alles te verzinnen om maar niet naar kantoor te hoeven, je realiseert je wel dat je vlucht gedrag vertoont, maar als dat ten goede is voor je gemoedsrust neem je dat op de koop toe. Maar dat vlucht gedrag wordt erger en erger en na verloop van tijd als je dan toch naar kantoor moet en er geen ontkomen meer aan is, dan krijg je te maken met enorme paniek aanvallen. Kortom je ontwikkeld zonder dat je het in de gaten hebt een angstfobie erboven op.

 

Dan komt er een moment dat je zo niet meer verder wil en na een tip van iemand werd ik in contact gebracht met Mindrelaese.

 

Johan van Mindrelaese heeft me er weer helemaal boven op geholpen.

De sessies bestonden niet alleen uit hypnotiseer behandelingen maar er vonden hele uitgebreide gesprekken aan vooraf, waardoor Johan een goed beeld had wat er speelde bij mij.

Hij was eerlijk door te zeggen dat niet iedereen ermee geholpen kan worden maar dat was bij mij gelukkig wel het geval.

Hij gaf ook aan dat dat HSP zijn niet verholpen kan worden, wat ik overigens bij nog geen een psycholoog of Therapeut heb gehoord. Johan zij ook dat je zo bent geboren en dat je in je leven je niet anders voor kan doen dan wie je bent, wel kon hij me van mijn angsten af helpen door in mijn onderbewust zijn dat als het ware eruit te programmeren.

Ook was het super tof dat na de sessie Johan de tijd nam om me in het dagelijks leven telefonisch erdoorheen te helpen, als ik dan verward was kon hij me weer helderheid geven.

Na de sessies heb ik nog wel spanningen gekend om naar kantoor te gaan, maar als ik dan eenmaal op kantoor was kwam ik tot verbazing erachter dat de angsten niet meer terug kwamen en dat ik zelfs na verloop van tijd ontspannen ben geworden.

De wetenschap die ik nu heb dat ik HSPér ben geeft me al een rustiger gevoel en kan nu ook wat meer relativeren als ik wat verwarde gedachtes krijg, ik weet nu waar het vandaan komt. En de angst aanvallen die zijn voorgoed uit mijn leven verdwenen.

Hoi Johan,

Ruim een week geleden ben ik bij je geweest voor het maagbandje…. na 5 nachten gedraaid te hebben en vocht vast te houden door de hitte ben ik al 3,2 kilo afgevallen!! Erg blij met het eerste resultaat natuurlijk.

Ik merk dat ik veel eerder vol zit en het dan ook gewoon kan laten staan, een erg fijn gevoel!

Coby (afvallen)

Al jaren was ik bezig met het ene dieet na het andere: Sonja, dr Frank, south beachdieet, eiwitrijk dieet. Ja even helpt het en dan stopt het afvallen en schiet het gewicht weer naar boven.

Ben 160 cm en woog 76 kg.Veel te veel voor mijn lengte. Ik ben voedingsassistente en weet echt wel wat goed en slecht is voor je gezondheid. Was ook niet iemand die zakken chips en snoep eet. Ging ook elke week sporten en ik heb een “loop”baan. Dus daar lag het niet aan.Wel graag een wijntje en gewoon eten vond ik ook lekker, en vaak maakte ik teveel, wat ook op moest want ik gooi niet graag goed en lekker eten weg.

Bij de eerste afspraak om een “maagbandje” te zetten ging het al meteen goed. Ik was relaxed en het was niet eng om onder hypnose te gaan. Met een rustige stem verteld Johan wat je wel en niet mag eten, wat je moet doen en laten en geeft een boost voor je zelfvertrouwen dat het nu wel lukt.Een tweede afspraak gemaakt voor de “operatie”, ik was in 5 dagen al 1,5 kg afgevallen. Had geen honger gevoel en mijn maag zei het als ik vol was.

De eerste 3-4 weken ging het goed. 4 kg afgevallen, toen stond ik een week stil, paniek! Maar vanmorgen was het ineens 5 kg! Hoera, we gaan gewoon weer door.

Heb ook geen zin meer in mijn dagelijkse wijntje, eet wel af en toe een koekje, maar eet geen aardappels en rijst. Wel wat meer vezels, rauwkost en havermout voor het ontbijt, want ik weet dat ik anders verstopt raak.Ook ga ik weer meer naar de sportschool en heb ik een bijna nooit gebruikt steps apparaat voor de tv gezet en die word tijdens mijn favoriete programma dagelijks gebruikt.Voel me nu al een stuk fitter en zit beter in mijn vel.

Coby

Natascha (afvallen)

Ik ben bij Johan voor een eerste sessie geweest om af te vallen.

Al een flink aantal jaren is mijn gewicht steeds meer toegenomen. Mijn gewicht wat ik ongeveer hoor te hebben is iets van 68 kilo dit is nu naar de 90,5 kilo gegaan. Ik heb het met Johan hierover gehad en hij vertelde me dat je dit door onder hypnose een maagband laat zetten kan verhelpen.

Bij mij is het vooral door stress en gebeurtenissen in mijn verleden alleen maar toegenomen. In die periode heb ik zoveel ongezond gegeten en daarna is het er nooit meer afgegaan maar alleen maar bijgekomen.Ook die eetgewoonte is gebleven. Mijn darmen houden ook veel vast en ik heb dan zon last van buikpijn en kan maar weinig naar de wc .Ook heb ik zelf al zovaak geprobeerd om er iets aan te doen. Sporten en bijvoorbeeld sonja bakkeren. Dit gaat meestal een tijd goed maar daarna mis ik alle lekkere dingen.Het lukt me ook niet om een balans te vinden. Het is of helemaal gezond gaan leven (geen chips,gebak noem het maar op) of alles eten. Als ik een dieet volg weet ik van mezelf als ik iets ongezonds zou pakken dan kan ik er niet meer vanaf blijven. Ook merk ik gewoon dat ik uit verveling snel ongezond ga eten vooral savonds bij tv kijken dan kan ik zo een hele zak chips eten. Het is echt automatisme geworden in mijn systeem.

Toen Johan begon te vertellen over de sessie had ik zoiets van ik ga het gewoon proberen en kijken of het gaat werken. Hij vertelde dat je gewoon alles kan blijven eten maar je sneller vol zou zitten. Dat sprak me meteen aan dat ik gewoon alles kan blijven eten.

De week erop ging ik langs voor mijn eerste sessie hierin word nog niet de maagband gezet. Dat is pas bij de tweede sessie. We hebben toen een doel afgesproken en dat is om terug te gaan naar 70 kilo. Toen ik de sessie onderging kreeg ik veel energie door mijn lichaam terwijl ik daarvoor echt al zo moe was, ook kreeg ik echt een vol gevoel. Het voelde ook echt vreemd want dat gevoel heb ik niet snel. Terwijl ik voor de sessie nog zin had in iets lekkers had ik daar nu totaal geen behoefte aan. Na de sessie toen ik thuis was had ik zin in een glas jus jus d’orange normaal drink ik dat achter mekaar leeg maar nu kreeg ik maar een slokje op en zette ik het glas weer terug. Dat voelde echt bizar net of iets in mijn onderbewuste dat nu voor mij deed. Ook genoot ik er nu meer van en ik eet en drink langzamer net of mijn smaakbeleving anders is geworden. Die avond had ik ook nog zoveel energie dat ik met mijn vriend nog een rondje ben gaan lopen.

De volgende dag op mijn werk merkte ik dat ik smiddags veel meer at dan savonds. Normaal heb ik smiddags bijna tot geen honger vaak sloeg ik de middag zelfs over. Natuurlijk weet ik dat het niet goed is om smiddags niks te eten maar ik kreeg vaak geen hap door mijn keel omdat ik echt geen honger had. Mijn lichaam was al zo gewend om savonds veel te eten dat ik de volgende dag pas heel laat weer honger had. Nu zag ik meteen een verschil hierin. In deze eerste week heb ik misschien maar twee keer chips op terwijl ik dit normaal bijna elke dag wel eet. Toen ik met mijn vriend boodschappen ging doen vroeg hij nog “Nog wat chips meenemen?”. Ik zei al dat is niet nodig want ik heb thuis nog liggen omdat ik bijna geen chips ophad.

Ook op mijn werkt merkte ze het bij mij tijdens een teamoverleg. We hadden muffins,gebak en van alles staan.Ik had een muffin gepakt maar ik kreeg de helft nog niet op of ik zat al vol. Een collega van me zegt nog van ”’ hey je hebt je muffin nog niet op ben je ziek ofzo’.’Normaal eet ik het zo op of zelfs nog een tweede, ik had die muffin nog meegenomen ik denk ach die eet ik later wel op. Maar ik had er echt geen zin meer in en heb hem weggegooid. Ik eet ook gewoon lekkere dingen marsjes, snacks alleen ik zit nu al veel sneller vol. Dit is pas de eerste sessie en ik merk nu al dat mijn eetgewoontes anders zijn.

In de middag eet ik nu veel meer dan ik eerst deed. Ook mijn darmen houden het niet vast en heb geen last van buikpijn en het rommelt niet meer zo errug als eerst. Ik heb nu ook al echt zin in de tweede sessie als de maagband gezet wordt. Ben echt benieuwd hoe mijn lichaam daarop gaat reageren. Ben nu nog maar een heel klein beetje afgevallen,maar dat komt nog. Ik merk nu al een verandering aan mijn eetgedrag en daar ben ik nu al heel blij mee!
Gr Natascha

Willem (claustrofobie \ skilift angst )

Hoi johan, Nog bedankt voor het helpen, voor in de gondel. Het was nog heel spannend, ik durfde er bijna niet erin kreeg het warm. Maar mn vrouw zei: kom erin rustig blijven, rustig ademen….. en toen ging het.

Het was super spannend in het begin, maar het ging goed, ik had niet meer de paniekaanval als voorheen. Bedankt.

Ronald (vliegangst en claustrofobie)

Hallo Johan, ik ben 7 September bij je geweest i.v.m. mijn vliegangst. De sessie is goed verlopen en ik heb de sessie thuis regelmatig gedaan.

Op basis van deze ervaringen heb ik een vliegreis naar Tenerife geboekt. 23 november heen en 30 november weer terug. De spanning vooraf viel mee. Heen een rustige vlucht en kunnen genieten. Op de terugweg veel turbulentie en we zaten van de terugvlucht van 4 uur en 40 minuten zeker 2,5 uur in de riemen. Geen angst. Het hobbelen was minder prettig.

De volgende keer boek ik weer met een gerust hart een vlucht.

Ik ben ook af en toe in een lift gestapt. Niet met plezier maar ik laat het ook niet achterwege.

Carmen (sociale fobie, blozen, onzeker)

Ik  ken mijn leven lang al ontzettend veel angsten zoals: sociale angst, faalangsten en daarbij bloosangst.

Dit belemmerde mij dusdanig in mijn dagelijks leven dat ik niet meer functioneerde zoals ik graag zou willen. Ik bleef de dingen doen die ik moest doen maar daar buitenom sloot ik mijzelf het liefst op. Weg van de grote boze buitenwereld heerlijk in mijn veilige cocon. Verschillende pogingen tot therapie hebben niet bijgedragen wat ik ervan verwacht had. Mijn gedachten en gevoel stonden niet in 1 lijn.

Totdat ik in contact kwam met johan. Ik geloof in zijn manier van werken maar bleef er wel enigzins sceptisch in. Maar geloof mij! Wonder boven wonder en stapje voor stapje lijken de angsten steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen.

Ik mag nu plezier ervaren bij het aangaan van sociale contacten en de trots die daarbij hoort. Mijn bloosangst neemt duidelijk af en wanneer het gebeurt ervaar ik geen overweldigende schaamte of emoties. Niet alleen ik ervaar het verschil maar ook de relatie met mijn partner is er beter op geworden. Hij moedigt dan ook aan om iedere avond mijn sessie te beluisteren.

Voor mij was het iedere cent dubbel en dik waard! Ik zou johan bij iedereen aanraden!

Niels (claustrofobie)

Jarenlang had ik last van claustrofobie.

Telkens op internet op zoek naar een oplossing. Telkens kwam ik uit bij Mindrelease. De stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen. Na een duidelijke uitleg van Johan heb ik besloten om met behulp van de MindRelease Home methode een persoonlijke sessie te laten maken waarin Johan mijn onderbewuste aansprak en de claustrofobie heeft aangepakt door er iets fijns voor terug te plaatsen.

Iedere dag, een maand lang heb ik de mp3 afgespeeld. Het klinkt heel abstract maar het heeft geholpen. Ik durf in een kleine kast te gaan zitten met de deur dicht. Ik maak me geen zorgen meer voor een MRI-scan.

Veel eerder had ik deze stap moeten zetten. Bedankt!

Marina (bang voor spinnen)

Ik heb al jaren last van mijn fobie. Het is zelfs zo erg dat elke keer als ik thuis kom, ik alle ruimtes ga inspecteren op spinnen. Als ik er zie moet mijn vriend ze doodmaken.

Ik had niet gedacht dat 1 sessie voldoende was om van mijn spinnen fobie af te komen. Het zijn nog steeds niet mijn vrienden maar ik heb er geen last meer van als ze in mijn huis zitten. Terwijl ik er voorheen slapeloze nachten van had.

Bedankt voor de fijne sessie en vooral raar dat je er zo snel vanaf kunt komen.

Groetjes,

Marina

Mieke (stoppen met roken)

Beste Johan.

Nu bijna 3 maanden geleden was ik bij je, omdat ik graag wilde stoppen met roken.En vanaf die afspraak, heb ik niet meer gerookt. Wat een verademing!

De eerste week heb ik wat fysieke onrust ervaren, ik kon moeilijk stilzitten en sliep slechter. De zin in een sigaret heb ik de eerste paar weken maar heel af en toe gehad, maar de “obsessie” was er af, ik was er echt niet constant mee bezig.

En nu? Nu denk ik zelden aan roken, en als ik er aan denk is het meer een constatering, want zin om te roken heb ik helemaal niet meer. Geen enkel moment. Ik ben daarom een wandelende reclame voor jouw praktijk geworden 🙂

De opmerking “wat knap dat je gestopt bent met roken!”is op mij niet van toepassing. Want ik heb er niet tegen gevochten, ik heb geen strijd met mijzelf of mijn verslaving gehad. Het is gewoon geen onderdeel meer van mijn leven, hoe wonderlijk dat ook is na ruim 20 jaar stevig gerookt te hebben.

Bij deze mijn grote dank!!
Groetjes,
Mieke

Ben (hoogtevrees over bruggen lopen)

Beste Johan,

Inmiddels enkele maanden verder wil ik je ook mijn ervaringen tot nu toe vertellen.

Ik ben tijdens de Vierdaagse van Nijmegen twee keer over de Waalbrug bij Nijmegen gelopen, één keer over de lange brug bij Linden over de Maas en onlangs vier hoge trappen op en af boven het water bij de sluizen van Kornwerderzand. O
Ik had geen last van nare gevoelens, zweethanden of iets dergelijks.

Ik vind het nog steeds heel hoog boven het water, maar loop nu zonder nare gevoelens door, en durf ook wel wat uit te kijken. Ook over andere hogere bruggen heb ik het zo ervaren. Daar ben ik heel erg blij mee.

Met plezier vertel ik nu mijn ervaring met hypnose bij jou aan anderen om me heen.
Wel blijf ik benieuwd naar nieuwe ervaringen (bv op een molen, toren, hoge flatgalerij, en op de bruggen bij Amsterdam en het Ij die voor mij de aanleiding waren om met jou contact op het nemen.

Kortom, ik wilde er van af, geloofde in jouw hypnose aanpak en heb ervaren dat het werkt. Mooi!

Met hartelijke groet,
Ben

Bart (stoppen met roken)

Beste Johan,

Ik ben nog steeds gestopt met roken dus dat is goed nieuws!
Ik had zelf van te voren wel verwacht dat ik roken echt vies zou gaan vinden na de sessie maar dat is niet het geval.
Heb er momenteel weinig moeite mee om niet te roken en heb vertrouwen dat ik er nu voor altijd vanaf kan blijven.
Bedankt voor je hulp.

Kim (vliegangst)

Hoi Johan,

Hierbij de beloofde update. Ik ben blij verbaasd en heb de vlucht naar Miami meer dan goed overleefd!

Het begon met een 1 uur durende vlucht naar Londen, Ik was erg nerveus vantevoren en wilde het liefst niet instappen. Toch gegaan, tevens een meisje naast me die ook alleen reisde en al kletsend vloog de vlucht letterlijk voorbij. Ik had ook helemaal geen verhoogde hartslag en de kleine schommelingen deden me vrijwel niets!

Dit gaf me veel vertrouwen voor de tweede vlucht naar Miami en ik merkte daardoor ook direct dat ik veel relaxter aan boord ging. De 9 uur duurde nog steeds lang maar ik had totaal geen paniek of angstgevoelens. Ik heb nu ook wel meer realiteitsbeeld dat turbulentie meer uitzondering is dan regel want deze 9 uur waren echt super rustig.

Ik wil je heel erg bedanken en ik had niet verwacht dat ik er zo veel baat bij zou hebben. Zelfs voor iemand die alles onder controle wil hebben haha.

Laat die 14 uur durende vlucht naar Argentinie nu maar komen 🙂

Sonja (claustrofobie)

De nuchtere en sceptische ik, eerst zien dan geloven.
Omdat ik er steeds meer last van had, ging ik het toch maar proberen.

Toen ik bij Johan aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak.
We hebben eerst wat zitten kletsen en toen begon hij uit te leggen over je bewuste en je onderbewuste.
Het was een duidelijk verhaal en dacht toen alleen maar, begin nu maar…..
Want het zal bij mij toch niet werken.

Wat er toen gebeurde vond ik zo bijzonder, hij sprak met mijn onderbewuste!!
Ja echt waar!! Dus er is toch meer, dacht ik toen. Verder liet ik alles over me heen komen, ik was helemaal ontspannen. Ik ging in een diepe roes, maar was wel helemaal bij voor mijn gevoel.

Hij heeft mijn onderbewuste toegesproken en mooie dingen voor terug geplaatst.
Het was helemaal niet eng om te doen. Als test moest ik achterin de auto zitten, toen we naar huis reden. Eerst was het nog beetje onwennig maar ik werd steeds relaxter.
Inmiddels ben ik ook al in een lift gegaan en in een bomvolle trein.
Het gaat super met me, ik heb mijn vrijheid weer terug!!
Bedankt Johan

Peter (claustrofobie)

Beste Johan,

Graag wil ik je hartelijk danken voor de zeer prettige sessie gisteren. Mijn angst voor hypnose was snel weg, waardoor ik me heel vertrouwd en veilig voelde.

Tijdens en na de sessie had ik een enorm ontspannen gevoel wat eigenlijk niet meer weg is gegaan. Het voelt alsof er een enorme last van mijn schouders is gevallen.
Je gaf al aan dat de sessie misschien op meerdere vlakken effect zou hebben en ik denk dat nu al te voelen.

Dan het belangrijkste… De test met de lift.
Gisteren zijn we direct naar het ziekenhuis gereden omdat daar een lift is waar we in konden.
De eerste keer vond ik het erg spannend en voelde ik nog een kleine milde reactie in mijn lichaam. Maar wel gedaan!
Toen we terug naar beneden gingen, was ik zo in gesprek met Celine, dat ik de hele lift niet meer gemerkt heb.
Bij keer 3 en 4 vond ik het weer een beetje spannend, maar mijn lichaam reageerde heel rustig.
Dit ga ik de komende weken vaker oefenen.

Op wintersport is het ook behoorlijk goed gegaan. We zijn naar winterberg geweest en de gondel was niet open.
In de stoeltjesliften voel ik me nog steeds niet helemaal op mijn gemak, maar ik ga er wel steeds in.

Je hebt me echt enorm geholpen en daar ben ik je erg dankbaar voor!

Lidia (extreme hoogtevrees)

Dag Johan. Dank u voor al uw hulp.

2 maanden terug durfde ik niet meer op de eerste verdieping te komen. Zelfs niet meer op mijn eigen bovenverdieping.

Gaan werken lukte me zelfs ook niet meer daar ik me hiervoor op de eerste verdieping moest begeven. Na mijn 2de sessie ben ik terug kunnen gaan werken en kan me terug zonder angst op mijn bovenverdieping begeven. Gisteren is het me zelfs gelukt om enige tijd door te brengen op de ‘6de’ verdieping. Het naar boven gaan kriebelde nog wel een beetje, maar eenmaal boven en met wat afleiding is het me gelukt.

Begin september zat ik diep in de put door deze hoogtevrees die me toch belemmerde om normale dingen te doen en was bang om hierdoor mijn werk te verliezen. Nu, dankzij uw hulp, kan ik weer normaal functioneren en werken op de eerste verdieping is totaal geen probleem meer.

Dank u ook dat u via mail toch steeds antwoordde op mijn vele vragen. Ik ben blij dat ik u gevonden heb en nogmaals mijn dank.

Met vriendelijke groeten,
Lydia

Peter (stoppen met roken)

Op 16 augustus ben ik bij u langs geweest voor een hypnose sessie om te stoppen met roken.

Ik rookte al 17 jaar, de laatste jaren bijna twee pakjes per dag. Ik was al een tijd bezig met proberen te stoppen met roken, maar steeds in het weekend begon ik weer.

Na een prettige en lange sessie, waarbij ik me erg op mijn gemak voelde, ben ik nu 4 weken rookvrij. Twee dagen na de sessie ging ik naar een driedaags festival, waarbij uiteraard ook het nodige bier kwam kijken, en ook daar wilde ik niet roken. Het automatisme was er wel, dat ik steeds aan een sigaret moest denken. Maar een sigaret aansteken, en die giftige rook over mijn longen inademen. Dat wilde ik echt nooit meer.

4 Weken verder geniet ik van het niet roken, de moeilijke momentjes af en toe zijn makkelijk door te komen en duren maar kort. Nu, in deze vierde week denk ik er nauwelijks nog aan.

Het is heerlijk een niet roker te zijn, en ik kan me echt niet voorstellen hoe ik het ooit voor elkaar heb gekregen zoveel sigaretten op 1 dag te roken. En waarom ik er niet mee kon of wilde stoppen.

Hartelijk dank! Er is een grijze, stinkende sluier van mijn dagelijkse leven gelift, en ik geniet volop!

Gonny (rijangst)

Bijna 30 jaar lang had ik last van rij angst op de snelweg en ik had me er al bij neergelegd dat het niet meer zou verdwijnen.
Mijn man reed dan altijd, ook tijdens onze lange vakanties naar zuid Europa. Dit legde veel druk op hem waardoor hij steeds minder graag op vakantie ging. Tot ik las over Mindrelease.

Met wat twijfel ging ik ernaartoe: ik vroeg me af of ik niet te nuchter ben om me onder hypnose te laten brengen..
Maar die twijfel was niet nodig. Na de eerste sessie zei Johan dat hij kon zien dat ik echt onder hypnose was.

Tijdens de tweede sessie ben ik gaan rijden. Zeker een uur lang over allerlei snelwegen zonder dat ik enige angst voelde..
Gisteren ben ik teruggereden uit Amsterdam ( anderhalf uur) en ik merkte dat ik genoot.

Rijden is weer leuk!

Karin (angst gedachtes)

Het gaat goed met me. Ik heb bijna geen angstgedachten meer en als ik ze soms nog wel heb dan zijn ze a. lang zo heftig niet en b. kan ik ze beter plaatsen nu.

Voorheen kon ik er in blijven hangen en het erger maken en nu kan ik rationeel naar kijken en mezelf zo toe spreken dat ik me er niet meer druk om maak. Ik vind het heel moeilijk om hardop tegen iemand te zeggen dat het goed met me gaat en dat die gedachten zo goed als weg zijn. Ik ben namelijk dan nog steeds een beetje bang dat die gedachten dan terugkomen. Dat ik het op me af heb geroepen of zoiets. Daar ben ik dus nog wel beetje voorzichtig in. Ik weet heel goed dat het onzin is maar ik merk dat ik er toch stiekem wel een beetje aan vasthou.

De oefening van m’n hand naar me toe laten bewegen die heeft me echt overtuigd dat ik alles kan. En daardoor kan ik alles makkelijker loslaten omdat ik er op vertrouw dat het wel goed komt. Diep van binnen weet ik wat goed en wat niet. Dat geeft een heel goed gevoel.

Wat is er veranderd? Ik kijk anders naar mezelf. Ik ben milder naar mezelf toe. Er is ook het één en ander veranderd. Ik heb per 1 januari een nieuwe baan die me echt kei leuk lijkt. Echt iets wat ik al langer roep, echt iets voor mij. Ik heb sinds kort ook vrijwilligerswerk bij een lunchroom voor mensen met een geestelijke beperking. Ik had nooit gedacht dat ik met ‘zulke mensen’ zou kunnen werken en wat blijkt? Het klikt heel goed. Ik kan echt mezelf zijn en ik geniet ervan (buiten het feit dat het natuurlijk wel erg hard werken is hoor voor een kantoorpikkie).

Voorheen wilde ik van alles maar het kwam er niet van. Nu zijn er echt al grote veranderingen. Een echte kokkin is het nog niet geworden maar ik ben al soms wat gevarieerder met eten klaarmaken dus ook daar zie ik een kleine verandering.
Kortom: ik vond het geslaagd. Bedankt daarvoor en ik hoop dat het niet nodig is maar mocht het ooit wel nodig zijn dan weet ik je te vinden.

Janine (zelfvertrouwen, faalangst)

Men leven lang loop ik al rond met de gedachten “ik ga dit niet doen of dat niet doen want kan het toch niet”. Nu ik weer bezig ben met een opleiding raakte ik ook niet of nauwelijks door mijn mondelinge examens heen. Had zo’n faalangst dat ik daardoor helemaal dichtklapte.

Nu kwam mijn stagegesprek er aan, waar ik ook enorm tegenop keek. Ik moest zelf een afspraak maken, wat ik gewoon niet durfde.

Tot ik bij Johan terechtkwam… Heb 2 sessies gehad, omdat we eerst toch uitkwamen bij een traumatische gebeurtenis uit mijn kindertijd, terwijl ik dacht dat ik die echtwel had verwerkt. Dat was dus niet zo. Na die eerste sessie kwam er dan ook al meteen een soort rust over me heen.

Toen sessie 2… Ik was razend benieuwd of het nou werkelijk iets zou veranderen in mezelf. Meteen na de sessie voelde ik me blij, opgelucht, gelukkig, vrij, … Best moeilijk uit te leggen hoe ik me precies voelde 🙂 Nog voor ik ben vertrokken heb ik in de auto al gebeld voor een afspraak ivm mijn stage. Dat gesprek heb ik inmiddels gehad en verliep hartstikke goed. Beetje gezonde zenuwen van tevoren, maar geen rare gedachten in mijn hoofd. 1 oktober kan ik starten.

Ook heeft hij mijn onderbewuste aangesproken ivm reeds verschillende mislukte ivf pogingen zonder medische redenen. Daar weet ik nog geen resultaat van, maar heb er een heel goed gevoel bij.

Echt zooooooo dankjewel, Johan, jij hebt mijn leven echt veranderd!!!!! Het resultaat van de laatste ivf laat ik je zeker nog weten, maar buiten dat, dankzij jou sta ik nu met beide voeten in het leven, en weet ik dat echtwel iets waard ben! Je bent een kanjer!!!!!!!!!

Marianne (sexueel misbruik)

Wat wist ik van hypnose. Ik denk zo ongeveer wat iedereen denkt. Beetje eng, je verliest controle, iemand laat je rare dingen doen en daarna weet je niet meer wat er gebeurd is. Niets is minder waar. Integendeel zelfs.

“Je hoeft er niet in te geloven”, zei Johan, “maar je moet wel willen dat er iets veranderd en de suggesties zonder twijfel opvolgen”. Wat ik zelf nog nooit gehoord had is, dat het zo intens is, zo relaxed, zo’n geweldige ervaring, gewoonweg super!

In mijn leven is stress wel een zeer aanwezige factor. In mijn jeugd heb ik -op zijn zachts gezegd- traumatische ervaringen meegemaakt. Och, iedereen heeft wel zijn bagage, dacht ik altijd en niet zeuren maar doorgaan, was mijn motto. Schouders er onder, niet meer aan denken, vooral niet meer aan denken! Positief zijn. Totdat je jezelf tegenkomt en er een burn-out wordt geconstateerd. Teveel hooi op je vork genomen, te perfectionistisch willen zijn, hoor je dan.

Therapie, psycholoog, alternatieve circuit in en je kunt weer verder. Niet zeuren, schouders eronder, je kunt het.
Dan krijg je te maken met hypnose en komt er een trauma uit het verleden naar boven, terwijl ik dacht dat het zo goed verstopt zat. Ik kwam voor iets heel anders maar het moest er uit.

Na de sessie is er de ontspanning en lijkt alles opgelost maar enkele dagen later is het alsof de doos van Pandora is geopend. De herinneringen laten zich nu niet meer terugdringen, er komt nog veel meer shit naar boven. Johan had al voorspeld dat er misschien een 2e sessie nodig zou zijn. Ik ben bloed nerveus en vraag me serieus af: ” Wil ik dit wel, lost dit iets op of rakelen we alle weggestopte, toegedekte pijnlijke herinneringen alleen maar op?” Ik wil ook eigenlijk helemaal niet naar die herinneringen toe. Toch doe ik het; het voelt veilig; hij begeleidt me door deze kluwen van emoties en nare gevoelens.

Na de 2e sessie viel alles op zijn plaats; vraag me niet hoe maar er is iets wezenlijk veranderd. Ik was er bij maar ik kan het nog niet bevatten en zeker niet verklaren.

Er is eindelijk rust en lucht !
Er is een last van mijn schouders gevallen; eindelijk ben ik die bagage kwijt.
Ik hield het niet voor mogelijk maar het is mij overkomen. Ik ben een ander mens geworden.
Ik heb weer zin in het leven, in de toekomst, ik barst van de energie en ik maak plannen.
Mensen om me heen merken het ook en vinden dat ik veranderd ben, zo sprankelend en vol levenslust zei iemand tegen me, sommige vragen of ik op vakantie ben geweest.

Tegen iedereen die nog twijfelt wil ik zeggen: Accepteer een keer hulp, je hoeft het niet alleen te doen, je wordt zo ontzettend gesteund. Als je wilt dat er iets gebeurt en je wilt er voor gaan, dan gaat er ook iets gebeuren. Vertrouw er op. Geen hocus pocus, een GEWELDIGE ervaring. Wat heb je te verliezen?
Hartelijk bedankt en blij dat ik mindrelease ben tegengekomen,
Marianne

Lieke (presenteren en examenvrees)

Beste Johan,
Naar aanleiding van de hypnosessie vorige week vrijdag 19 juni 2015, had ik u beloofd de uitslag van mijn presentatie (afstudeerverdediging) en mijn toets te laten weten. Bij deze wil ik dat dan ook graag doen.

Afgelopen maandag had ik mijn verdediging. Ik was gezond gespannen, met name de dagen voorafgaand aan de presentatie was ik erg rustig.
Met (eindelijk) zelfvertrouwen begon ik de verdediging en ik was ontzettend trots na mijn presentatie. Het verhaal liep goed ondanks dat ik expres niets had ingestudeerd.
Daarna kreeg ik een slagveld van vragen om mijn oren, ook hier liet ik me niet uit het veld slaan en ik was zeker van mijn zaak!
Ongelofelijk blij was ik dan ook toen ik weer het lokaal in mocht komen nadat mijn docenten overleg hadden gehad en hoorde dat ik een 8,5 had gekregen voor mijn presentatie.
Dat had ik nooit durven dromen, zo’n geweldig punt, vooral omdat drie studenten voorafgaand aan mij het allen niet gered hadden.
Het eerste wat binnen was, wat een opluchting.
Ook de dagen voorafgaand aan de toets, was ik erg rustig (bijna beangstigend haha..). Het uur voor de toets kreeg ik toch behoorlijk wat zenuwen,
van deze toets hing nu immers alles af.
Gelukkig wist ik mezelf te blijven focussen en kon ik helder blijven denken, ik kende de theorie, dat ging ik nu laten zien!

Gistermiddag kreeg ik meteen de uitslag van de toets, dit in verband met de diploma uitreiking begin juli, alle cijfers moesten uiterlijk vandaag bekend zijn mocht ik hierbij aanwezig mogen zijn.
Rond half 3 kreeg ik hét mailtje, ik wist bij de “tring” van mijn telefoon al, dit is hét mailtje.
Met bonzend hart opende ik de mail en ik begon meteen te scannen, alleen maar gefocust op een cijfer dat ergens zou moeten staan.

Zelfs had ik over de zin “je bent geslaagd” heen gelezen, het enige wat ik onderaan de mail zag staan “6,4”.
Nog steeds kan ik het niet geloven, maar het is naar 4 jaar strijd gelukt, ik ben GESLAAGD!
Graag wil ik u heel hartelijk bedanken voor de tijd die u vorige week genomen hebt om mij te helpen, zoals u bovenstaand kunt lezen is dit voor mij van wezenlijk belang geweest.

Ik merk het niet alleen aan het feit dat ik nu een goede presentatie heb neergezet een éindelijk mijn toets heb gehaald na de zesde poging,
ook in het dagelijks leven merk ik gewoon dat ik op alles veel rustiger reageer, me minder druk maak en mezelf niet continu van alles verwijt.

Nogmaals, heel hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Lieke

Gea (hoogtevrees)

Beste Johan,

Op donderdag 21 mei heb ik bij jou een sessie gehad voor mijn hoogtevrees. Ik zou je nog even laten weten hoe het daarna gegaan is.

Op de eerste plaats wil ik je laten weten dat de sessie me erg is meegevallen. Ik had er best tegenop gezien en het was ook wel even heftig, maar meteen daarna had ik al een opgelucht gevoel terwijl ik nog niets concreets had uitgeprobeerd. Je liet me wel op een huishoudtrap klimmen en dat ging eigenlijk heel goed.

Ik heb sindsdien ook niet meer gedroomd over mijn bijna-val in het ravijn, een nare ervaring van enkele jaren geleden. Normaal gesproken heb ik enkele keren per maand een nachtmerrie hierover en word ik in paniek wakker. Maar ik kan hier nu ook aan denken, zonder de herinneringen hierover meteen in paniek weg te duwen. Want alleen al de gedachte hieraan of de gedachte aan hoogtes of het zien van hoogtes, ook bijv. op tv en in tijdschriften, bracht mij steeds meer in paniek.

Het werd zo erg dat ik bij mijn schoonmoeder niet meer op haar balkon op de 1e verdieping durfde te komen en zelfs niet aan kon zien dat iemand anders daar zat of stond, maar gisteren heb ik daar voor het eerst zonder angstgevoel gestaan en dat is voor mij een enorme vooruitgang. Ik ben daar ontzettend blij mee! Voorlopig is dit al genoeg.

Ik weet niet of het nog beter wordt en of ik er helemaal vanaf ben, maar het is al super dat het mijn normale dagelijkse leven niet meer zo beheerst. Of ik “engere” dingen, zoals bijv. het rijden in de bergen of een kabelbaantje, ga durven dat weet ik nog niet. Dat ga ik in de toekomst voorzichtig stukje bij beetje uitproberen. En mocht het nodig zijn dan kom ik nog een keer terug.

Johan, onwijs bedankt voor je hulp! Ik had dit jaren eerder moeten doen!

Coby en Pim (vliegangst)

Hoi Johan, ik ben vorige week samen met mijn zoon bij jou geweest voor de vliegangst.

We zouden een weekendje naar Praag gaan. Beide hadden we erge schrik en wilde we eigenlijk nooit meer vliegen. We zijn nu terug en we hebben het beide goed doorstaan!

Bij het dalen was het zelfs wat onrustig door de regen, wind en het onweer maar ook dat ging goed, beter dan de vorige keer toen het rustig was en ik helemaal in paniek schoot. We hebben beide baat gehad van jou sessie. Nog bedankt!
Coby

Rene (teveel spierspanning, zelfvertrouwen)

Reeds zolang me heugt bleef mijn onderkaak als het ware vastgeplakt tegen de bovenkaak, zulks door een teveel aan spierspanning.

Nu wil het geval dat ik Johan en zijn werk heb leren kennen door een cursus, gevolgd door mijn geliefde, zij leert de hypnose op een constructieve manier toepassen binnen haar autorijschool.
Aanvankelijk kwam ik die specifieke cursus bezoeken als proefpersoon, zou het komen vanwege mijn niet geheel bij-de-tijd-zijnde automobiele vaardigheden?

Welnee, goede zaken openbaren zich niet zelden op een andere dan verwachte wijze. Het fenomeen hypnose zoals Johan dat ons bijbrengt fascineerde me onmiddellijk. Een afspraak voor een sessie werd gemaakt, Johan bracht me in een diepe ontspanning, nodig om het onderbewustzijn te bereiken.

Dat werd toegesproken op een positieve wijze, met als gevolg dat mijn leven er nu een pak aangenamer uitziet, dit in de vorm van een aanzienlijk betere (veel kleinere) spierspanning in ruststand en een groeiend vertrouwen in eigen kunnen.
Mogelijk het één als gevolg van het ander?
Johan, merci-bien!

Petra (rijangst)

Na een lange reis gisteren met wachten, de bus, de trein en nogmaals de bus ben ik goed en enthousiast thuisgekomen.

Vanochtend een beetje gespannen, maar vol goede moed mijn auto ingestapt.
En dat beviel prima! Ik heb vandaag op diverse wegen, met name hier in polder (lange smalle wegen) gereden (lees: gescheurd). En inderdaad het ging zoals je gisteren zei, prima dus.
Ik reed met een glimlach en ontspannen. Ik heb extra omwegen gemaakt, getankt, naar de carwah geweest en schrok niet van een weg die afgesloten was. Gewoon rechtdoor en maar zien hoe de route zich vervolgt. Ik heb weer op wegen gereden die ik al lang gemeden heb. En kon genieten van de omgeving. Kortom, ik heb in tijden niet zo ontspannen achter het stuur gezeten. Ik werd er zelfs heel relax van en vind autorijden weer heerlijk!

Ik heb vandaag veel gedaan, dingen die ik alsmaar uitstelde en ben vrolijker en meer open. Ik merk nu dat ik in een steeds verder isolement raakte en stiller was. Ik had bv ook last van lopen door een overdekt winkelcentrum. Daar ben ik vanmiddag ook naar toe gegaan. Niet alleen even snel naar de winkel omdat je bepaalde dingen moet kopen, maar echt rustig gewinkeld en het hele centrum door. Ook dat ging ontspannen!

Ik ben nog niet op de snelweg geweest. Dat zie ik nog als een uitdaging. Ik ga het rustig opbouwen en mijn grenzen steeds meer verleggen. Ik houd je op de hoogte!
Heel blij ben ik met het bezoek aan jou. Ik heb de sessie als heel prettig ervaren en ben echt in een diepe ontspanning geraakt, die ik vandaag nogmaals heb ervaren (een paar keer zelfs).

Dank voor de sessie en het vertrouwen!

Groeten,
Petra

Cor Horsten (35 jaar last van pijn)

Al ruim 35 jaar heb ik veel pijn in mijn nek en rug hetgeen wordt veroorzaakt door een te smal zenuwkanaal van staart- tot en met halswervels.

De pijn is vergelijkbaar met de pijn die wordt veroorzaakt door een zenuwontsteking in het gebit.
Ondanks enige operaties en veel fysiotherapeutische behandelingen enz. bleef de pijn aanhouden.

Nadat mijn echtgenote een lezing had bijgewoond van Johan (eigenaar van Mindrelease) heb ik ten einde raad de beslissing genomen op contact op te nemen en een sessie te ondergaan, ondanks dat ik altijd zeer negatief dacht over hypnose. Ik heb getracht positief te reageren en de aanwijzingen van Johan op te volgen.

Tijdens de sessie had ik het gevoel dat ik op ieder moment mijn ogen kon openen of kon stoppen.
Aan het einde van de sessie voelde ik geen pijn en tot op heden (6 weken later) ben ik nog pijnvrij, voel ik mij vrolijker en is mijn zelfvertrouwen toegenomen.
Johan hartelijk dank je hebt mijn ogen geopend.
Cor Horsten Dongen.

Martijn (weinig kunnen eten/lusten)

Al zolang ik me kan herinneren ben ik iemand geweest die extreem weinig lust. Daarmee bedoel ik niet dat ik dingen niet lekker vindt maar dat ik heel veel producten echt niet doorgeslikt krijg of zelfs gelijk weer uit moet spugen.

Zo eet ik geen fruit, groente maar in zeer beperkte mate en altijd in combinatie met vlees want dan proef ik de groente niet, geen kaas, aardappels alleen gebakken of gefrituurd, qua zuivel alleen melk, geen koffie en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als ik een symposium of cursus voor het werk had moest ik altijd iets van thuis meenemen omdat ik de verzorgde lunch niet lustte. Heel lang ben ik om diezelfde reden ook niet met uitstapjes mee geweest. Je bent gewoon heel beperkt in je beweging en dan heb ik het nog niet eens over de rare gezichten en de opmerkingen zo van ‘je weet niet wat je mist’.

In het ziekenhuis ben ik door de molen geweest en het blijkt dat ik geen psychologische stoornis heb, mijn metabolisme is normaal, mijn ondergewicht wordt als fysiologisch beschouwd dus medisch gezien is er niks mis met mij. Wat ik eigenlijk al lang wist was dat mijn probleem echt ‘tussen de oren’ zit.

Via via ben ik eigenlijk per toeval in contact gekomen met Johan en hoewel dit geen fobie is of een ander probleem waar Johan mensen normaal gesproken mee helpt heb ik toch maar gevraagd of hij me met mijn probleem kon helpen en gelukkig kon dat.

In eerste instantie stond ik nogal sceptisch tegenover hypnose. Van nature ben ik vrij rationalistisch ingesteld en moet niets hebben van zweverig gedoe. Maar het lijkt in niets op wat je wel eens op tv ziet ofzo. Johan legt rustig en exact uit wat er gaat gebeuren en tijdens de hypnose ben je helemaal bij, je krijgt alles mee en je kunt op elk moment stoppen als je dat wilt.

Voor mij was de meest bizarre ervaring tijden de hypnose dat ik een arm moest uitstrekken en daar op in mijn gedacht moest leggen wat ik allemaal niet kon eten en wat ik wel zou willen lusten en warempel na 20 seconde was mijn arm zo zwaar dat ik met al mijn kracht het niet voor elkaar kreeg om die arm omhoog te houden.

Direct na de hypnose bood hij mij een stuk banaan aan en dat was hap slik weg en daarna koffie en dat kopje was in een paar slokken leeg. Hij is echt bizar want alles smaakt nog steeds hetzelfde maar ik spuug niks meer uit. Ik ontbijt nu met fruit-drink ontbijt en kan nu bij mijn ouders ‘op de koffie’,

Natuurlijk zullen er altijd dingen zijn die ik echt niet lust maar ik kan nu bijna alles tenminste proeven en zelfs al vindt ik het niet echt lekker kan ik het wel leren eten. Iets dat dietisten voorheen nooit voor elkaar hebben gekregen Er is een wereld voor me opengegaan en ik ben echt ontzettend blij dat ik per toeval Johan heb ontmoet.

Jack (rij-angst)

Al meer dan 8 jaar last van rijangst. In het begin viel het allemaal nog wel mee, maar gaandeweg werd de angst steeds groter en durfde ik de snelweg niet meer op. Bij de gedachte alleen al blokkeerde ik: hyperventilatie, enorme spanning en een benauwd gevoel.

Gevolg hiervan was zoeken naar alternatieve routes, vermijdingsgedrag, mijn vrouw laten rijden en de behoefte om ergens naar toe te gaan was helemaal weg. Afgelopen jaren hulp gezocht bij een psycholoog, een rijschool welke gespecialiseerd was in het verhelpen van rijangst , nog een andere psycholoog. Niks hielp en ik legde me neer bij de ontstane situatie.
Een half jaar geleden realiseerde ik me dat ik wel heel erg afhankelijk was geworden.

De draad toch weer opgepakt om hier verandering in te brengen en via internet kwam ik bij Mind Release terecht. Een behandelingmethode met behulp van hypnose !Het was in ieders geval compleet iets anders dan wat ik voorheen geprobeerd had, dus een afspraak gemaakt met Johan.

Hieronder een korte beschrijving van mijn ervaringen:
=Een op een persoonlijke behandeling in een rustige omgeving
=Professionele en zakelijke analyse van het probleem
=Duidelijke uitleg over het te volgen traject om samen tot de oplossing van het probleem te komen
=Uitleg waarom een positieve instelling en doorzettingsvermogen essentieel zijn
=Goed persoonlijk contact met Johan tijdens en na de behandeling om de voortgang te checken en eventuele dipjes meteen te bespreken en hoe verder te gaan

Meteen na de eerste behandeling/sessie langzaam begonnen met het autorijden op de snelweg en steeds , beetje bij beetje, uitgebouwd.

Na de tweede behandeling/sessie last gehad van een dip.Het ging op dat moment wat minder vlot, maar na een goed gesprek met Johan de draad weer opgepakt en doorgezet. Ik ging van lieverlee steeds langere afstanden rijden. Voor en tijdens de sessies had Johan aangegeven dat dit een traject zou worden met ups en downs, maar dat het zelfvertrouwen steeds meer toe zou nemen en dat ik na een bepaalde periode gewoon overal via de snelweg naar toe zou kunnen rijden.

Afgelopen 5 maanden elke dag op de snelweg geweest, korte afstanden en lange afstanden gereden. Ik heb weer zelfvertrouwen, ben relaxed en niet meer afhankelijk en beging het autorijden zelfs weer leuk te vinden.

Een echte aanrader….met dank aan Johan.
Jack

Gonny (seksueel misbruik)

Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb om een afspraak te maken bij Johan voor hypnose.

Ik had al 21 jaar last van depressies, heb er ook 21 jaar tegen gevochten, alle soorten therapieën, cursussen en medicijnen die er bestaan heb ik wel gedaan, ook heel veel dingen bedacht waarom ik depressief was.
Ik ben er in 2009 pas achter gekomen dat ik vroeger door 3 verschillende personen seksueel misbruikt ben, toen er meteen mee aan de slag gegaan om het te verwerken. Dacht ook dat ik het redelijk verwerkt had.
Totaal niet door gehad dat de depressies dus daar vandaan kwamen.

Ik heb 2 hypnose sessies gehad bij Johan, de 1e keer vond ik het wel een beetje eng en was ik behoorlijk sceptisch, maar er is helemaal niets engs aan het is heerlijk ontspannen.

Na de 2e hypnose was ik helemaal eufories, zo wilde ik wel verder leven, wat voelde ik me goed.
De volgende dag was het euforie gevoel weer weg, maar Johan had ook gezegd dat er nog van alles kon gebeuren qua gevoelens en emoties en dat was ook zo, ondanks dat de euforie weg was voelde ik toch ook langzaam kleine veranderingen, geduld is een schone zaak.

Ik ben nu weer een paar weken verder en het gaat echt super, depressieve gevoelens heb ik helemaal niet meer. Ik voel me ook heerlijk ontspannen, veel rustiger in mijn hoofd en kan nu goed met tegenslagen om, want die blijf je tegen komen natuurlijk.
Ik kan iedereen hypnose aanraden.

Magriet (zelfvertrouwen)

Wat een mooie ervaring….  Ik heb het afgelopen jaar veel aan mezelf gewerkt.

Verschillende cursussen en trainingen brachten me wel wat verder maar niet ver genoeg. Ik functioneer voor de buitenwereld prima, doe mijn werk, zorg voor mijn kinderen maar…. diep van binnen ontbreekt het me aan zelfvertrouwen. Dat probeer ik natuurlijk niet te laten merken en dat kost me weer enorm veel energie. Daarom probeer ik mezelf op allerlei manieren sterker te maken.

Op de site van mindrelease las ik over het onderbewuste en hoe je daar via hypnose contact mee kunt maken en soms veranderingen teweeg kunt brengen. Het sprak mij meteen enorm aan en ik maakte een afspraak op de dag voor Kerstmis.

Het bleek het mooiste kerstcadeau sinds jaren. Ik voelde me meteen op mijn gemak tijdens het voorgesprek en koos voor een sessie. Het was een zeer speciale en mooie ervaring. Ik was volkomen op mijn gemak, ontspannen en toch was ik niet helemaal afwezig. Ik wist heel de tijd waar ik was maar kon me helemaal overgeven aan de stem van Johan, die me terugvoerde naar het schoolplein, waar ik als 10-jarig meisje een nare ervaring had met een klasgenootje. Kennelijk heeft me dat heel diep geraakt en heb ik daar mijn leven lang last van gehad.

Ongelooflijk. Het voelde als een enorme opluchting, dat ik er nu wat aan kon doen. Ik voelde me ontroerd, opgelucht, verbaasd, blij, dankbaar…
Het geeft me nieuwe energie, alsof er een soort van blokkade is opgeheven.

Lieke (claustrofobie)

Ik heb twee sessies gehad bij Johan voor mijn Claustrofobie.

Ik heb altijd al een lichte vorm gehad voor Claustrofobie maar de laatste jaren was het steeds erger geworden. Ik durfde niet meer in een lift, in tunnels, de trein vond ik eng, automatische draaideuren en kleine dingen als achter in een auto zitten zonder achterdeuren. dan kreeg ik het benauwd en kreeg ik hartkloppingen.

Na de eerste sessie, was dit nog niet helemaal voorbij en besloten we om nog een sessie te doen. Ik ben daarna in een lift geweest en ik voelde geen angst meer. Wel vond ik het spannend om er in te stappen maar dat had Johan al voorspeld omdat ik “gewend” ben om bang te zijn maar lichamelijk gebeurde er niks en raakte ik niet in paniek, de angst is dus weg.

Inmiddels ben ik al een paar keer in een lift gestapt, ook ben ik in de trein geweest en door tunnels gereden, dit ging allemaal heel goed!

ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om naar Johan te gaan, ik vond het wel heel spannend en was best wel zenuwachtig maar heb de sessies als heel prettig ervaren!

Johan, dankjewel!
Lieke

Martijn deel 1 (rijangst + ziekte van Crohn)

Nadat ik bij rijles erachter kwam dat ik vrij gemakkelijk gestrest raakte achter het stuur, en dat dit ten koste ging van mijn rijvaardigheid, moest ik hier een oplossing voor gaan zoeken. Als ik daar niets voor zou vinden dan was het zo goed als zeker dat ik zou gaan zakken voor het examen.

Na een paar lessen te blijven proberen mezelf er overheen te zetten kwam Johan met een voorstel waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen, een sessie bij Mind Release.

Zelf ben ik jaren vrij skeptisch geweest over hypnose, mijn beeld hierbij bestond dan ook uit niets anders dan wat ik op televisie of film had gezien. In de eerste instantie had ik dus nog wat twijfel bij het idee, maar ik wist dat ik met een probleem zat wat opgelost moest worden. Op dat punt heb ik dus besloten het een kans te geven en mezelf er zo openminded mogelijk in te laten gaan. Ik had immers niets te verliezen. Dit bleek na de eerste sessie al een van mijn beste keuzes in een lange tijd te zijn geweest.

De eerste sessie begon met een duidelijke en verfrissende uitleg van Johan over wat hypnose en het onderbewustzijn precies inhouden. Het bleek al snel een stuk minder zweverig te zijn dan je misschien zou denken. Hierdoor voelde ik al dat er meer achter zat, waardoor ik me meer op mijn gemak ging voelen en me dus ook makkelijker open kon zetten voor de hypnose zelf.

En toen begonnen we rustig aan met de eerste sessie. Het eerste moment waar je merkt dat je wel degelijk onder hypnose bent en niet gewoon je ogen dicht aan het houden bent is een unieke ervaring. Alleen dat gevoel een keer ervaren is de moeite al meer dan waard. De sessie verliep rustig en ik vertrok dan ook met vernieuwde energie en een erg positief gevoel.

Een aantal dagen later was het weer tijd voor rijles en het verschil duidelijk. Je zou het kunnen vergelijken alsof ik voor de sessie rond zou hebben gereden met een blinddoek om. Ik zag nu alles ruim op tijd, zag alle borden en bleef daardoor lekker kalm.

Bij een tweede sessie om dit gevoel nog wat te versterken gingen we een stap verder. We pakten meteen ook een ander probleem aan. Ik lijd al jaren aan de ziekte van Crohn. Dit is een chronische ziekte die wel enigsinds onder controle te houden is met medicatie, maar waar je toch dagelijks wel last van kan hebben. In mijn geval vooral door vermoeidheid en buikpijn. Maar ook hier kan ik alleen positief resultaat over berichten tot nu toe. De positieve effecten van mijn medicatie lijken versterkt terwijl de negatieve aspecten (zoals de vermoeidheid) een stukje beter onder controle lijken te zijn gekomen. Dus ook voor mensen met chronische klachten kan ik een sessie (of om te beginnen een consult) bij Mind Release aanraden.

Om een lang verhaal samen te vatten: Ik heb Mind Release mogen ervaren als iemand met rijangst maar ook als een chronisch ziek persoon. In beide gevallen bleek het een enorm goed idee. Zelfs al mocht je twijfels hebben bij hypnose, net zoals ik die gehad heb, het kan echt geen kwaad om het een kans te geven. Je hebt niets te verliezen, maar je kunt er zoveel op vooruit gaan.

Binnenkort heb ik mijn rijexamen en zelfs deze ga ik nu met een positief gevoel tegemoet, iets wat ik me tot op een maand geleden nooit had kunnen voorstellen. Enorm bedankt voor alle hulp tot nu toe, Johan. En voor iedereen die dit leest, gun jezelf deze kans op hulp, wat het probleem ook mag zijn.

Martijn deel 2 (rijangst + ziekte van Crohn)

Hier nog even een korte update bij mijn vorige reactie op Mind Release. De tijd voor het examen was gekomen en is met goed resultaat verlopen.

Dankzij een speciale examenstress sessie was mijn spanning op een gezond minimum. Compleet het tegenovergestelde van hoe ik me bij vorige examens heb gevoeld. De dag van te voren heb ik fantastisch geslapen, een goed begin. Maar zelfs tijdens het examen bleef ik kalm. Ook op de momenten dat iets niet helemaal ging zoals ik zou willen. Het examen vloog voorbij en eindigde dus in een felicitatie. Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit niet het geval zou zijn geweest zonder Mind Release (en de fantastische rijlessen van Johan bij de Rijles Specialist).

Ook heb ik eerder deze week een gesprekje gehad met mijn specialist in het ziekenhuis. Dit is een gesprek dat eens in de zoveel maanden plaatsvindt over hoe het gaat met de ziekte van Crohn. Resultaat van bloedonderzoek was weer perfect en we hebben het ook nog even over Mind Release gehad. De specialist beaamde dat de geestelijke rust die je ermee krijgt een erg positief effect kan hebben op hoe je de ziekte ervaart. Het is echt een goede aanvulling op de medicatie.

Al met al dus een mooie afsluiter van de rijlessen en ook nog wat extra bevestiging dat het wel degelijk nut heeft voor chronisch zieken. Mocht ik in de toekomst weer meer last krijgen van mijn ziekte dan weet ik in ieder geval waar ik hier iets tegen kan laten doen.

Marieke (vliegangst)

Deze week voor het eerst in mijn leven gevlogen zonder angst !

Al meer dan 15 jaar zit ik niet rustig in een vliegtuig. Bij de minste of geringste turbulentie zat ik stijf in mijn stoel en als het geluid in de cabine veranderde dan zat ik ook een minuut niet op mijn gemak. Lopen in een vliegtuig durfde ik bijna niet.

Dit is verleden tijd, ik ben bij Johan geweest voor een mindrelease sessie met hypnose en twee dagen later op weg naar Zweden. Het eerste opvallende was dat ik de nacht voor de vlucht gewoon heerlijk geslapen had, iets wat normaal gesproken niet het geval zou zijn geweest.

In het vliegtuig heb ik geen minuut angst gehad, steigen, landen het maakt allemaal niets meer uit. Op de terugweg zei mijn buurvrouw in het vliegtuig in een keer: “We zijn aan het wiebelen in de wolken”. Als ze niets gezegd had dan had ik niet eens gemerkt dat we aan het schudden waren.

Voor de sessie had ik dit zeker opgemerkt en niet meer rustig gezeten. Dankzij Johan kan ik eindelijk op mijn gemak in een vliegtuig zitten en genieten van de vlucht !

Willemijn (angstig)

De reden dat ik bij Johan kwam was, dat ik in regelmatig terugkerende omstandigheden me héél onzeker, angstig en kwetsbaar voelde. Ik vroeg me mezelf steeds af waar dit vandaan kon komen.

De 1ste sessie was een héél bijzondere ervaring. ik voelde me daarna heerlijk rustig en had een vrij gevoel.
Enkele weken later werd ik onrustig en had veel verdriet. Dieperliggende negatieve ervaringen kwamen boven.

Terug naar Johan voor een 2de sessie. Na deze sessie was deze blokkade verdwenen en er voor in de plaats was er “rust, ruimte en vrijheid “gekomen.

Het is maar wat fijn dat ik Johan op mijn pad ben tegengekomen.
Willemijn.

Amy (onzeker over zichzelf)

Voor ik een sessie bij Johan had gedaan was ik altijd heel onzeker over mezelf. Ik probeerde mezelf altijd onzichtbaar te maken en had een heel negatief zelfbeeld.

Ik was wel een beetje zenuwachtig omdat ik niet wist wat ik van de sessie moest verwachten. Maar door de duidelijke uitleg van Johan werd dit meteen al een stuk minder. Na de sessie voelde ik me heel relaxt.

Al een dag na de sessie merkte ik verschil. Ik keek in de spiegel en ging niet opzoek naar dingen die ik niet mooi vond aan mezelf, iets wat ik normaal altijd wel deed.

Al drie dagen na de sessie deed ik iets wat ik al 2 jaar niet meer durfde, namelijk naar het zwembad gaan. Ik durfde nooit omdat ik dacht dat iedereen naar me zou staren, maar hier heb ik helemaal geen last van gehad!
Dankjewel Johan!

Marjolein (angst om over te geven) Emetofobie

Ongeveer 1 maand geleden ben ik bij Johan geweest voor mijn angst voor overgeven. Ik ging erg gespannen de hypnose in en dacht dat het niet geholpen had omdat ik de eerste 2 weken niks merkte.

Maar nu merk ik steeds meer veranderingen. Mijn angst is nog niet volledig verdwenen, maar ik kan er nu stukken beter mee om gaan. Ik raak bijvoorbeeld niet meer in paniek als ik misselijk ben. Afgelopen week ben ik voor de 2e keer bij Johan geweest…

Sanne van Swieten (drukke ruimtes)

Sanne Probleem: Drukke ruimtes

Sanne heeft een sessie ondergaan bij Johan, welke zij als zeer prettig ervaarde. Haar doel was geen angst meer in drukte. Drukte in winkels, uitgaansleven, op straat en zelfs op feestjes bij mensen thuis.

Na ongeveer 1 week was het probleem ineens weg. Volgens eigen zeggen ‘miste’ ze even het gevoel wat haar al jaren overviel: angst, zweten en maar 1 doel, wegwezen!

De sessie was vlak voor haar verjaardag en zij heeft mij als moeder verzekerd, dat dit het mooiste cadeau was wat haar ooit is gegeven! Dus Johan bedankt.

BEKEND VAN:

omroep Brabant mondrelease