MindRelease

Hypnotherapie en Levenscoaching

Seksueel Misbruik

Het komt vaker voor dan je denkt
Z

Het blijft je leven beheersen.

Je kunt het niet van je af zetten.

Z

Het maakt je boos.

Je loopt over van emoties.

Z

Je hebt weinig eigen waarde.

Ik voel me vaak minder.

Z

Er komen lichamelijke klachten.

Zowel geestelijke als lichamelijke klachten.

Er is een blijvende oplossing

Herken je dit?

Seksueel misbruik is een zeer schokkende gebeurtenis met ernstige gevolgen. Er ontstaat allereerst een gevoel van angst en hulpeloosheid. Maar ook van verdoving.

Bij 80% van de misbruiken gaat het om kinderen en jong volwassenen tot 23 jaar. Het kind voelt zich overrompelt en weet niet hoe te ontsnappen of hoe zichzelf te verdedigen. Een kind kan dat ook niet. Terwijl de buitenwereld (nog) van niets weet begint er bij het kind van alles te veranderen op lichamelijk, emotioneel, psychisch, maar ook cognitief gebied. Het basisvertrouwen van het kind in volwassenen is onder zijn voeten weggeslagen, Functies, die in normale omstandigheden geïntegreerd zijn, lijken een eigen leven te gaan leiden: het verband tussen geheugen, emotie en kennis lijkt te verdwijnen.

Er ontstaat een traumatische stressstoornis, met de volgende kenmerken:

Fysieke gevolgen: De situatie waarin het kind zich bevindt, geeft zoveel spanning, dat het er niet in zal slagen de normale functies te reguleren. Er ontstaan eet- en slaapstoornissen. Het kind wordt hyper alert en dreigt overal van te schrikken. Ook ’s nachts komen ze niet tot rust, liggen soms uren te wachten op geluiden, die duiden op de komst van de dader. Lichamelijk letsel, sexueel overdraagbare aandoeningen en zwangerschap kunnen signalen zijn van misbruik. Hierop zal een arts alert moeten zijn.

Sociale gevolgen: Het hanteren van de gebeurtenissen rondom het misbruik is al moeilijk te hanteren voor het kind en de bijkomende problemen lijken zich op te stapelen: Het kind heeft het gevoel geïsoleerd te zijn en dat wordt ook nog eens in de hand gewerkt door de bedreigingen, die de dader hanteert om het kind zijn mond te laten houden. Het vertrouwen in de volwassenen is geschonden, toen de dader met misbruik begon en dit wordt erger naarmate het voortduurt en niemand ingrijpt. Hoe dichter de dader bij het kind staat, hoe groter de verwarring zal zijn waarin het kind zich bevindt. Het normale leven is verstoord, maar ook de negatieve en angstgevoelens, die het kind naar de dader heeft zal het projecteren op andere volwassenen uit zijn omgeving.

Als er sprake is van sexueel misbruik overschrijdt de dader een groot aantal grenzen: fysieke, relationele en morele grenzen. Het wegvallen van deze grenzen geeft het kind het gevoel nooit en nergens meer veilig te zijn. Een kind verleert daardoor ook zelf grenzen te stellen of te respecteren.

Elk kind is loyaal tegenover zijn ouders en vanaf de geboorte ook geheel afhankelijk van de ouders. Ook bij sexueel misbruik binnen het gezin blijft loyaliteit een rol spelen. Het verlangen naar liefde en bescherming aan de ene kant en de angst voor misbruik aan de andere kant zijn gevoelens, die tegenover elkaar staan en grote verwarring geven. Omdat het kind afhankelijk is van de dader, zal het niet snel die negatieve gevoelens uiten.

Omdat er sprake is van machtsongelijkheid, is sexueel misbruik een vorm van sexueel geweld. De dader bepaalt voor het kind wat er gebeurt en hij kan zijn leeftijd en zijn macht gebruiken om het kind te laten doen wat hij wil. Dit leidt tot een overweldigend gevoel van machteloosheid bij het kind.

Psychische gevolgen: Omdat misbruik een zeer ingrijpende ervaring is en het kind niet in staat is de dader te laten stoppen, probeert het die pijnlijke ervaring los te koppelen van de werkelijkheid. Tijdens het misbruik kan het kind zich bevinden in een soort trance, alsof het het misbruik niet zelf meemaakt. Dit proces wordt dissociatie genoemd. Het kind heeft dan het gevoel, dat een ander die dingen overkomt en niet zijzelf. Ze kijken als het ware toe en voelen zich dan vaak passief en onverschillig. De veranderde toestand van bewustzijn, die dan optreedt, sluit de traumatische ervaring af van het bewustzijn. Ook het tijdsbesef verandert, alles lijkt zich in slow motion af te spelen.

Omdat het voor het kind zo moeilijk is om te leven met de persoon waar het afhankelijk van is en die tegelijkertijd niet te vertrouwen is, ontstaan er afweermechanismen, zoals goed praten van de dader en de schuld bij zichzelf leggen. Wat niet vreemd is, omdat er als bedreiging al vaak gezegd is, jij bent slecht, dat je mij dit laat doen. Verder is het vaak de angst, die vaak onbewust tot uiting komt in slaapstoornissen, nachtmerries en woede uitbarstingen. Het kind wordt heen en weer geslingerd tussen de angst voor het misbruik en de angst dat de dader zijn dreigementen zal uitvoeren als het kind zichzelf verraadt door er met iemand over te praten. Bovendien weet het niet of zijn verhaal geloofd zal worden en wat de gevolgen zullen zijn.

Samenvatting: Sexueel misbruik is een vorm van geweld tegen het kind, dat niet in staat is zich te verzetten tegen de situatie. De verantwoordelijkheid ligt bij de volwassene. Het ontstaat door manipulatie of fysiek geweld en veroorzaakt een enorm lijden bij het slachtoffer.

Wil jij je vrij voelen en weer genieten van het leven?

Als jij nog steeds met de gevolgen van deze trauma’s te maken hebt en deze gevolgen ondanks jouw volwassen leeftijd nog elke dag spelen, wij van MindRelease kunnen jou helpen deze te verwerken, te plaatsen en jouw leven opnieuw richting te geven. Zorg dat jij jouw verleden achter je laat en bouw je leven opnieuw op! Maak de mooiste versie van jezelf, zodat jij weer kan genieten van het leven. En weer vertrouwen krijgt in de mensen.

We krijgen vaak mensen die al jaren van therapieën achter de rug hebben zonder echt resultaat. En natuurlijk snappen wij dat je denkt dat er geen oplossing meer is. Ook snappen wij dat als je al zo lang bezig bent, dat het heel onlogisch klinkt dat wij in staat zijn om in 1 tot 2 behandelingen het probleem echt op te lossen.

Maar wij hebben de echte oplossing zonder op te scheppen. Wij durven te zeggen dat we 90% van de mensen die 1 of 2 behandelingen bij MindRelease hebben gevolgd, dat we ze het leven weer terug kunnen geven.

Wij gaan terug naar de bron, waar we de negatieve emoties kunnen neutraliseren. Je zult nooit vergeten wat er gebeurt is maar het lichaam reageert er niet meer op. Waardoor jij je vrij zal voelen in je lichaam en je geest. Het enige wat we vragen is of je ook vanaf dit punt vooruit wilt en niet meer in het verleden blijven hangen.

 

* We gaan terug naar de bron om jouw probleem bij de kern aan te pakken.

* In meestal 1 tot 2 consulten heb jij de controle weer terug.

* Binnen een maand is de spanning en het nare gevoel in je lichaam verdwenen.

* We leren je hoe jij je brein en je lichaam in de toekomst vrij kunt houden.

Wat onze klanten vertellen...

Neem niet direct van ons aan wat we vertellen, dit is wat onze klanten vertellen.

Wat wist ik van hypnose. Ik denk zo ongeveer wat iedereen denkt. Beetje eng, je verliest controle, iemand laat je rare dingen doen en daarna weet je niet meer wat er gebeurd is. Niets is minder waar. Integendeel zelfs.

 

“Je hoeft er niet in te geloven”, zei Johan, “maar je moet wel willen dat er iets veranderd en de suggesties zonder twijfel opvolgen”. Wat ik zelf nog nooit gehoord had is, dat het zo intens is, zo relaxed, zo’n geweldige ervaring, gewoonweg super!
In mijn leven is stress wel een zeer aanwezige factor. In mijn jeugd heb ik -op zijn zachts gezegd- traumatische ervaringen meegemaakt. Och, iedereen heeft wel zijn bagage, dacht ik altijd en niet zeuren maar doorgaan, was mijn motto. Schouders er onder, niet meer aan denken, vooral niet meer aan denken! Positief zijn. Totdat je jezelf tegenkomt en er een burn-out wordt geconstateerd. Teveel hooi op je vork genomen, te perfectionistisch willen zijn, hoor je dan.
Therapie, psycholoog, alternatieve circuit in en je kunt weer verder. Niet zeuren, schouders eronder, je kunt het.
Dan krijg je te maken met hypnose en komt er een trauma uit het verleden naar boven, terwijl ik dacht dat het zo goed verstopt zat. Ik kwam voor iets heel anders maar het moest er uit.
Na de sessie is er de ontspanning en lijkt alles opgelost maar enkele dagen later is het alsof de doos van Pandora is geopend. De herinneringen laten zich nu niet meer terugdringen, er komt nog veel meer shit naar boven. Johan had al voorspeld dat er misschien een 2e sessie nodig zou zijn. Ik ben bloed nerveus en vraag me serieus af: ” Wil ik dit wel, lost dit iets op of rakelen we alle weggestopte, toegedekte pijnlijke herinneringen alleen maar op?” Ik wil ook eigenlijk helemaal niet naar die herinneringen toe. Toch doe ik het; het voelt veilig; hij begeleidt me door deze kluwen van emoties en nare gevoelens.

 

Na de 2e sessie viel alles op zijn plaats; vraag me niet hoe maar er is iets wezenlijk veranderd. Ik was er bij maar ik kan het nog niet bevatten en zeker niet verklaren.
Er is eindelijk rust en lucht !
Er is een last van mijn schouders gevallen; eindelijk ben ik die bagage kwijt.
Ik hield het niet voor mogelijk maar het is mij overkomen. Ik ben een ander mens geworden.
Ik heb weer zin in het leven, in de toekomst, ik barst van de energie en ik maak plannen.
Mensen om me heen merken het ook en vinden dat ik veranderd ben, zo sprankelend en vol levenslust zei iemand tegen me, sommige vragen of ik op vakantie ben geweest.

 

Tegen iedereen die nog twijfelt wil ik zeggen: Accepteer een keer hulp, je hoeft het niet alleen te doen, je wordt zo ontzettend gesteund. Als je wilt dat er iets gebeurt en je wilt er voor gaan, dan gaat er ook iets gebeuren. Vertrouw er op. Geen hocus pocus, een GEWELDIGE ervaring. Wat heb je te verliezen?
Hartelijk bedankt en blij dat ik mindrelease ben tegengekomen,

Marianne

Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb om een afspraak te maken bij Johan voor hypnose.
Ik had al 21 jaar last van depressies, heb er ook 21 jaar tegen gevochten, alle soorten therapieën, cursussen en medicijnen die er bestaan heb ik wel gedaan, ook heel veel dingen bedacht waarom ik depressief was.

Ik ben er in 2009 pas achter gekomen dat ik vroeger door 3 verschillende personen seksueel misbruikt ben, toen er meteen mee aan de slag gegaan om het te verwerken.
Dacht ook dat ik het redelijk verwerkt had.
Totaal niet door gehad dat de depressies dus daar vandaan kwamen.

Ik heb 2 hypnose sessies gehad bij Johan, de 1e keer vond ik het wel een beetje eng en was ik behoorlijk sceptisch, maar er is helemaal niets engs aan het is heerlijk ontspannen.
Na de 2e hypnose was ik helemaal eufories, zo wilde ik wel verder leven, wat voelde ik me goed.
De volgende dag was het euforie gevoel weer weg, maar Johan had ook gezegd dat er nog van alles kon gebeuren qua gevoelens en emoties en dat was ook zo, ondanks dat de euforie weg was voelde ik toch ook langzaam kleine veranderingen, geduld is een schone zaak. Ik ben nu weer een paar weken verder en het gaat echt super, depressieve gevoelens heb ik helemaal niet meer. Ik voel me ook heerlijk ontspannen, veel rustiger in mijn hoofd en kan nu goed met tegenslagen om, want die blijf je tegen komen natuurlijk.
Ik kan iedereen hypnose aanraden.

Gonny

Wil jij investeren in jouw gezondheid?

Op dit moment wordt jouw leven beheerst door allerlei psychische- en lichamelijke klachten. Het geeft vaak een druk op de relatie, op je gezinsleven en je eigen waarde. Je voelt je misschien al een lange tijd depressief, misschien heb je zelf last van extreem gedrag of gewoontes en heb je het gevoel dat het niet beter kan worden.

Met MindRelease Persoonlijke Coaching we gaan dan nog een stapje verder. We zetten niet alleen de “mindset” in de juiste stand. We gaan ook kijken of er in het verleden zaken moeten worden opgelost en we gaan je een gereedschaps koffer meegeven waardoor je jezelf kunt beschermen in de toekomst. Voor seksueel misbruik hebben we een apart programma samengesteld die ervoor zorgt dat jij je leven weer op kan pakken. Dat het niet meer overleven is maar leven.

Wij zorgen ervoor dat het voor iedereen betaalbaar is.

Een goede personal fitness of tennis coach kost ook al snel € 125,- per uur en hoeveel trainigen heb je nodig? Wij hebben meestal 1 tot maximaal 2 trainingen nodig. Veel instituten die angsten behandelen hebben een groepsprogramma en hier betaal je al snel € 995,- voor en rekenen ongeveer €  1750,- per sessie van 2,5 uur voor een persoonlijke training. Wij geven alleen maar persoonlijke trainingen, omdat wij er van overtuigd zijn dat iedereen anders is en heeft dus ook een andere aanpak nodig. 

Ben jij bereid om in jezelf te investeren?

Lid van:

Meest gestelde vragen:

Wat is hypnose precies?

Hypnose is en veranderde bewustzijn staat. In deze staat accepteert het onderbewuste brein suggesties die jij zelf intrinsiek voor 100% wilt veranderen. Doordat het zeer moeilijk is om zelf het onderbewuste brein te veranderen gebruiken we hypnose.

 

Hypnose is volledig veilig mits het door een professional wordt beoefend. Veel therapeuten hebben een praktijk naast hun gewone werk. MindRelease werkt vanaf 1997 full time, wij weten waar we over praten.

 

Wij hebben een filmpje gemaakt over hypnose klik hier.

Word het niet erger als ik weer herrinerd word aan mijn verleden?

Wat wij doen is een natuurlijk proces, jouw lichaam weet of je het geestelijk aankunt of niet. Ongeveer  95% van de mensen gaan terug in de tijd om daar het probleem op te lossen. De 5% waar dat niet bij gebeurt is puur een bescherming van jouw lichaam. Als jij het nu niet aankunt zul je ook niet terug gaan.

Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar het is wel de echte oplossing.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

MindRelease is een snel werkende methode ongeveer 80% van de mensen hebben maar 1 of 2 sessies nodig. Dit klinkt misschien onmogelijk, maar dit komt omdat de meeste therapieën gebaseerd zijn op het veranderen van het bewuste geheugen. Het veranderen van het bewuste geheugen is lastig en duurt vaak erg lang. Daarom zit je bij een psycholoog vaak jaren te praten. En natuurlijk snap je bewust dat je probleem nergens op slaat, maar het lichaam reageert anders.

 

Doordat wij voornamelijk in het onderbewuste geheugen werken zitten we direct in het gebied waar het probleem zit. In het onderbewuste brein zitten ons gewoontes, emoties en het mechanisme dat ons wil beschermen tegen gevaar. Hier zitten vaak de problemen, waarom het lichaam niet meer of juist overdreven reageert.

 

Er zijn maar weinig therapieën waar je direct verandering zult merken, dus bij MindRelease voel je direct dat je op de goede weg zit. Dit scheelt veel geld en frustratie.

Ik heb al zoveel gedaan, waarom zou dit wel werken?

Veel therapieën werken niet in het onderbewuste brein, dus zal er nauwelijks iets veranderen. Doordat onze therapie niet te vergelijken is met andere therapieën zal je hier wel direct verschil merken.

 

Hypnose is een onderdeel van de sessie, dus wij doen meer als de reguliere hypnotherapeut. Wij zijn 10 jaar bezig geweest om onze therapie kort en doeltreffend te maken.

 

De tweede belangrijkste oorzaak als een therapie niet aanslaat is dat je er zelf niet genoeg voor doet. Als je de gedachten hebt dat de therapeut alles moet doen, dan kun je blijven proberen dan verandert er niets. De verandering zit namelijk in jezelf. Hier zul je ook hard voor moeten werken. Jij wil verplaatsen in het leven en wij leveren jou de auto wat belangrijk is anders kun je geen grote afstanden verplaatsen. Jij moet wel zelf de auto starten en wegrijden, anders blijf je staan.

 

Wij zorgen ervoor dat het interne systeem veranderd en jij krijgt de tools om dit te onderhouden. Ben je bereid om hier alles voor te doen, dan zul je merken dat jij snel je vrijheid weer terug krijgt.

Gratis Workshop Zelfhypnose

Zelfhypnose is geen hocus pocus, geen Arabische fakirs of zweverig gedoe, het is een uiterste concentratie van de geest. Bijkomend voordeel is dat je je geest wat kunt sturen en dit kan weer gevolgen hebben voor je humeur, je eetgedrag en je toegankelijkheid. De kracht van de geest kan je doelen net iets dichterbij halen.

Een prettig neveneffect van (zelf)hypnose is dat je automatisch totaal kunt ontspannen, wat bij lang niet iedereen vanzelfsprekend is.

Doe het wel bewust en serieus of doe het niet…

Lid van:

Ondanks het feit dat MindRelease zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van onze site kan MindRelease niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden verleend. Onze algemene voorwaarden staan op het contract als u een consult bij MindRelease aangaat.