Waarom lukt stoppen met roken niet?

Op de momenten dat ik me beroerd voel weet ik dat stoppen met roken het beste voor mij is. Maar de drang om weer een sigaretje op te steken is zo groot en dan steek ik er toch weer eentje op. Daarna voel ik me weer zo zwak en vraag me af “Waarom geef ik er toch aan toe?”

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt waarom sommige rokers er niet in slagen om te stoppen met roken. De oorzaak werd gevonden in het beloningscentrum in de hersenen.

Vierenveertig rokers tussen 18 en 45 jaar – die ten minste 10 sigaretten per dag rookten – deden mee aan een experiment waarbij ze moesten stoppen met roken. Alle deelnemers namen plaats onder een MRI-scanner. Ondertussen speelden ze een kaartspelletje waarmee ze geld konden verdienen en kregen ze de boodschap dat ze twee uur niet mochten roken.

Halverwege het experiment gebeurde er iets opmerkelijks.

De helft van de deelnemers kreeg te horen dat er iets fout was gegaan. Er zou daarom een pauze worden ingelast waarbij ze de gelegenheid kregen om te roken. Maar voor elke vijf minuten dat ze het opsteken van de eerste sigaret uitstelden, kregen ze een dollar. Wie helemaal geen sigaret opstak, kon dus 10 dollar verdienen.

Rokers die niet gevoelig bleken voor deze beloning lieten ook zwakkere reacties zien in het beloningscentrum van hun brein. De onderzoekers concluderen hieruit dat het succes van een stop poging kan worden voorspeld. Als uit een hersenscan blijkt dat een roker een grote kans heeft te falen, kan hij een speciale behandeling krijgen om z’n slaagkansen te vergroten.

Sommige rokers zijn blijkbaar minder gevoelig voor motiverende argumenten als het besparen van geld of gezondheidswinst, meent Stephen Wilson, professor in de psychologie. “Dat zou kunnen verklaren waarom ze het zo moeilijk vinden om te stoppen met roken.”

Wat is jouw motivatie om te stoppen?

Je hebt jarenlang tegen jezelf gezegd “lekker een sigaretje na het eten”, “ik wordt er zo ontspannen van” of “heerlijk samen een sigaretje roken”. Als je dit maar lang genoeg tegen jezelf zegt dan programmeer je jezelf.

En dan komt het moment dat jij opeens wilt stoppen met roken. Doordat jij jaren tegen jezelf hebt gezegd dat je roken lekker vind zegt je mind “bekijk het maar”. Je lichaam koppelt het roken aan sociaal, lekker en ontspannen gevoel en wil daarom niet veranderen.

Je moet dus wel een heel goede motivatie hebben om te stoppen en deze moet vanuit jezelf komen en niet vanuit je omgeving.

 

Zeg jij dit ook weleens?

  • In het nieuwe jaar ga ik stoppen.
  • Het lukt me maar niet om te stoppen.
  • Als ik stop word ik dik.

  • Ik merk wel dat mijn conditie achteruit gaat.
  • Ik vind het wel stinken.
  • Ik wil gezonder gaan leven.

Wil jij de controle weer terug?

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder tabak. Hoe zou het zijn dat je je gezonder voelt. Hoe zou het zijn dat jij je veel fitter voelt. Hoeveel impact heeft het op jouw omgeving. Hoe geweldig zou het zijn om helemaal vrij te zijn van jouw verslaving en weer optimaal van het leven te genieten?

Jouw eigen brein is in staat om zichzelf te herprogrammeren van een roker naar een niet roker. Je moet alleen weten hoe? MindRelease heeft een hypnose sessie ontwikkeld die je gewoon thuis met een koptelefoon op kunt volgen. 

Waarom lukt het veel mensen niet om te stoppen met roken, door middel van diverse methode’s?

  • Omdat de meeste therapieën zijn gebaseerd op de lichamelijke klachten.  En het probleem zit juist in het onderbewuste geheugen. De verslaving moet tussen de oren weg worden gehaald.  De sleutel tot vrijheid zit in het onderbewuste geheugen. Hier zit het lange termijn geheugen, de emoties, onze gewoontes en het mechanisme om ons te beschermen. Door hier met behulp van hypnose de informatie te veranderen zul jij je direct anders voelen. Een totaal oplossing, zodat jij weer optimaal kan genieten van jouw leven.
  • Omdat sommige mensen niet echt willen stoppen met roken maar het meer om externe redenen doen (familie, dokter  enz..).

Ik wil een update geven over het stoppen met roken want het resultaat is een groot succes !!!

Ik heb direct na de sessie mijn sigaretten en aanstekers weggegooid en sindsdien geen moment meer de behoefte aan een sigaret gehad of de aandrang gehad om toch weer sigaretten te kopen en er weer één op te steken. Over een krachtige en effectieve herprogrammering gesproken. Ik ben zelf helemaal gelukkig met dit effect en niemand in mijn omgeving snapt er iets van of (vooral rokers, waarmee ik altijd samen een peukje rookte) of hebben nog twijfels over of dit niet tijdelijk is en ik over een paar weken weer een terugval zal hebben (“als het uitgewerkt is”). Al zijn ze wel allemaal heel blij voor mij en wensen ze mij toe dat het ditmaal definitief zal zijn.

Zelf weet/voel ik diep van binnen dat er echt iets structureel veranderd is en heb er zelf goede hoop op dat het dit keer definitief zal blijken te zijn. Want ik heb de afgelopen weken geen enkele keer een ‘lastig of moeilijk moment’ heb gehad en het nu al voelt alsof het lang geleden is dat ik rookte.

Niels

Ik rookte al 17 jaar, de laatste jaren bijna twee pakjes per dag. Ik was al een tijd bezig met proberen te stoppen met roken, maar steeds in het weekend begon ik weer.

Ik ben nu 4 weken rookvrij. Twee dagen na de sessie ging ik naar een driedaags festival, waarbij uiteraard ook het nodige bier kwam kijken, en ook daar wilde ik niet roken. Het automatisme was er wel, dat ik steeds aan een sigaret moest denken. Maar een sigaret aansteken, en die giftige rook over mijn longen inademen. Dat wilde ik echt nooit meer.

4 Weken verder geniet ik van het niet roken, de moeilijke momentjes af en toe zijn makkelijk door te komen en duren maar kort. Nu, in deze vierde week denk ik er nauwelijks nog aan.

Het is heerlijk een niet roker te zijn, en ik kan me echt niet voorstellen hoe ik het ooit voor elkaar heb gekregen zoveel sigaretten op 1 dag te roken. En waarom ik er niet mee kon of wilde stoppen.

Hartelijk dank! Er is een grijze, stinkende sluier van mijn dagelijkse leven gelift, en ik geniet volop!

Ton

Morgen is het een half jaar geleden dat ik een behandeling heb gehad voor het stoppen met roken en met succes!!

Nog steeds geen enkele behoefte gehad aan een sigaret. De eerste paar dagen was het even omschakelen qua momentjes die ik anders in moest vullen. Na een week dacht kon ik me al niet meer voorstellen dat er in mijn nieuwe ritme nog tijd was voor een sigaret, zo snel is dat gegaan.

De gevarenzones (denk hierbij aan feestjes met veel rokende mensen, alcohol) voor mijzelf ook zonder problemen doorlopen.

Al met al ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. Een ieder die vraagt hoe ik er zo gemakkelijk vanaf ben gekomen leg ik maar al te graag uit over wat ik heb gedaan.

Ik snap ook niet goed hoe het gebeurt is maar het resultaat is briljant.

Irma

Beste Johan.
Nu bijna 3 maanden geleden was ik bij je, omdat ik graag wilde stoppen met roken.
En vanaf die afspraak, heb ik niet meer gerookt. Wat een verademing! De eerste week heb ik wat fysieke onrust ervaren, ik kon moeilijk stilzitten en sliep slechter. De zin in een sigaret heb ik de eerste paar weken maar heel af en toe gehad, maar de “obsessie” was er af, ik was er echt niet constant mee bezig. En nu? Nu denk ik zelden aan roken, en als ik er aan denk is het meer een constatering, want zin om te roken heb ik helemaal niet meer. Geen enkel moment.
Ik ben daarom een wandelende reclame voor jouw praktijk geworden 🙂
De opmerking “wat knap dat je gestopt bent met roken!”is op mij niet van toepassing. Want ik heb er niet tegen gevochten, ik heb geen strijd met mijzelf of mijn verslaving gehad. Het is gewoon geen onderdeel meer van mijn leven, hoe wonderlijk dat ook is na ruim 20 jaar stevig gerookt te hebben.
Bij deze mijn grote dank!!
Groetjes,
Mieke

Mieke

Wil jij online stoppen met roken?

Een krachtige hypnose sessie, volledig veilig thuis te volgen.

Wil jij investeren in jouw gezondheid?

Adres

Kortevaert 7

5171 ME Kaatsheuvel

Helpdesk

Onze helpdesk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 20:30.

Email ons

info@mindrelease.nl