Selecteer een pagina

Wie ongeveer vier weken voor een operatie stopt met roken loopt ongeveer 50% minder kans op complicaties. Het is dus belangrijk om ruim voor een operatie te stoppen met roken. Waarom gedogen ze roken bij ziekenhuizen terwijl ze weten dat er meer complicaties optreden. Laatst moest ik bij het ziekenhuis zijn en moest ik me eerst door alle rokers die al dan niet met zuurstof voor het ziekenhuis staan te roken wurmen. Waarom niet een totaal rookverbod in en in de omgeving van het ziekenhuis ?

Waarom investeren zorgverzekeraars niet in stoppen met roken methodes die direct en snel werken zoals hypnotherapie ? Waarom wordt er zoveel geld geïnvesteerd in methodes die niet werken ? Hulpmiddelen zoals champix, pillen en nicotine pleisters werken alleen op lichamelijk vlak, terwijl iedereen weet dat roken juist een geestelijke verslaving is. Wist je dat roken voor slechts 10% bestaat uit lichamelijke verslaving en voor 90% uit geestelijke verslaving ? Daarom vallen veel ex-rokers weer terug op hun rookverslaving. Ik kan me voorstellen dat de farmaceutische industrie dit niet erg vind. Er worden honderden miljoenen jaarlijks verdient aan stoppen met roken middelen.

Ik daag de zorgverzekeraars uit om te komen praten en ik zal bewijzen dat ik veel mensen die echt willen stoppen met roken snel en direct kan laten stoppen. Ik ga de uitdaging aan!

Nu wil ik niet zeggen dat ik met een vingertje wijs naar de rokers. Ik vind het ook niet goed dat rokers worden gezien als loslopend wild. Het is ieders vrije keuze om te roken. Wat ik wel vind is dat roken je eigen verantwoordelijk is. En dat je ook voor de financiële gevolgen zelf een bijdrage zou moet betalen. Waarom staan mensen met een fles zuurstof buiten te roken? Is dat omdat je niet kunt stoppen met roken of dat je niet wilt stoppen met roken? Er is altijd een oplossing. KLIK HIER

Ik daag jou uit om jouw mening over dit onderwerp hieronder te geven.

Wie ben ik?

Johan Verduijn

MIndRelease